[]

Amerika' da yüksek lisans!

Sayın abilerim ablalarım,
ben bilgisayar müh. 3.sınıf öğrencisiyim. mezun olduktan sonra amerika'da master yapmak istiyorum. Fakat bunun için gerekli koşulları bilmiyorum. İnternette olanlar ya americalılar. türkçe olanlarsa çelişkili hep. ortalamamın etkisi var mı bilmiyorum ama 2.5 civarı mezun olucam.
uzun lafın kısası nasıl başvurulur ne yapılır pek bilmiyorum. ÖZellikle burs olayı nasıl oluyor neye göre veriliyor bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.


 
burs için not ortalamana bakıyorlar ve 2.50 ile burs almayı unut bence...


  • elektr10  (18.11.10 01:21:09) 
Kaç olması lazım mesela ortalamanın?


  • secretdorm  (18.11.10 01:31:29) 
öğrenmek istediğim o kabul olayı nasıl oluyor ve kabul aldıktan sonra ne yapmam gerekiyor? sanırım sat isminde bir sınava girmek falan gerekiyormuş.
Ayrıca doktoraya başvurursam para neden kaçmıyor?

  • wallacemckart  (18.11.10 01:37:12) 
peki an itibariyle bursu unutmuş durumdayım:( az önce dediğim gibi yüksek lisans başvurusu için izlenecek prosedür hakkında bilgi verebilir misiniz?


  • wallacemckart  (18.11.10 01:47:14) 
basvurabilmek için Toefl ve Gre'ye girmeniz ve her okulun belirledigi minimum kosulları saglamanız gerekmekte. Ortalamanızın düşüklüğünü, kaydedeger bir projeyle veya paperla telafi edebilirsiniz, hiç olmadı bir hocanızla beraber bir projeye katılın, ya da berbaber çalısın, onun referansıyla çok iyi olmayan hallice bir yerde belki burslu okuma sansınız olur. deneyin en azından.


  • ad infinitum  (18.11.10 01:53:54 ~ 02:08:24) 
gre falan kasarsanız belki bir şeyler olur.


  • cedric tweedledee  (18.11.10 04:37:28) 
Amerikada iş eğitim yaşam gibi konularda mezun forumları meşhurdur oradan bilgi alabilirsin.

forum.mezun.com

infinitumun söylediği gibi hocalarınla proje yaparsan referanslarında da bunu belirtirlerse ortalamanı telafi edebilirsin iyi seviyede ama süper olmayan bir oklula kabul alabilirsin ama sen hocalarına pek güvenme. Abd de eğitim almak için zengin olmana gerek yok, olursan çok iyi olur ama, cesur olman lazım pek çok yabancı öğrenci ülkesinde kredi çekiyor geri dönüp yada abd de çalışıp krediyi geri ödüyor ama bu bir risktir, çoğu öğrenci bu riski almaz ama hintli çinli alır, biz bedavaya alışkınız herşey beleş olmalı. Çok çalışkansan bursunu alırsın ama vaktinde şu veya bu sebeple ortalama yapamadıysan ya abd yi unutacaksın yada riske gireceksin risk iştahına bağlı. Ayrıca oraya gittiğinde okuluna bağlı olsa da asistanlık ve part time iş fırsatları çıkar hatta tavsiye edilmese de sıkışırsan kaçak bile çalışırsın.
  • loquacious  (18.11.10 10:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.