[]

Bir insan neden intihar eder?

...

edit: düzgün cevap verenlere teşekkürler.


 
hayattan beklentisi kalmamıştır ve mutsuzdur. ve evet bu nedenler bazen insanı her şeyi bırakıp gitmeye yöneltebilir.


  • terp  (13.11.10 17:42:36 ~ 17:43:18) 
  • kurukafa  (13.11.10 17:43:27) 
bu konuda, albert camus'den sisifos söyleni'ni okumanız size yardımcı olacaktır.


  • sanal hayvan  (13.11.10 17:51:45) 
Daha iyi bir sorum var;

"Bir insan neden yaşamak için gayret eder?"

Aha bu sorunun cevabını ver, ben de kontraya kalkacağım.
  • ataturkiye  (13.11.10 17:56:31) 
belki seveni kalmadı. belki öldüler. belki borç batağına girdi kurtulamıyor. belki hatalar yaptı, hayatının amına koydu. umutları vardı. beklentileri vardı. hayalinde bir geleceği vardı. onların da amına koydu.

meth bugün intihar etti mi? hayır. ama bu intihardan dönünce tekrar karşılaşacağı hayatı değiştirmiyor. sanmıyorum ki bugünden sonra mutlu mesut hayatına devam etsin. onu intihardan vazgeçirerek somut çözüm mü sunmuş oldu kimse? hayır. her ne sebeplerden intihar etmeyi düşündüyse o sebepler yerli yerinde duruyor.

benim anlayamadığım ve sormak istediğim soru şu bu noktada: intiharı düşünen bir kişiyi bundan vazgeçirerek ona iyilik mi yapmış oluyorsun hakkaten?
  • cro magnon  (13.11.10 17:59:16 ~ 18:53:04) 
Ben yakınlarından geçtim o intiharı isteme halinin. Müslüman olduğum için artık aklımda olmasa da, hala dünyanın ne kadar aşşağı bir yer olduğunu gözümle tasdik ediyorum yaşadıkça. Ben intihar etmiyorum çünkü, ahiret inancım var. Soruna bir cevap, ahiret inancı olmaması. Genel olarak da inancı olmaması, dinen değil.

Ben bir adım daha atıp şunu söyleyeceğim, inancı olmayan bir insan neden yaşar? İntiharda çoğu insan için ölüm aşaması dışında kötü bir şey yok. İnsanların farklı halleri vardır, bu bir diğerine tamamen anlamsız gelebilir. Düşündükçe bu batağa batacağını garanti ediyorum sana, aklını başka şeylere yor lütfen.

Müslümansanız eğer hadis.ihya.org'daki buhari hadislerinde dünyanın zemmi bölümü var,orada da dünyanın aldatıcılığı ile ilgili, nasıl bir büyücü olduğu ile ilgili söylenenler var. Onlara katılıyorum ve tüm azaları ve duyularıyla o anlatılanları anlayıp da yaşamı sevmenin olanaklı olduğunu düşünmüyorum.
  • pein  (13.11.10 18:46:36) 
Öğrencilik zamanında örnek bir öğrenci değilsen ve çan sistemine tabi değildiysen şöyle bir şey başına gelmiştir:

Final sınavındasın 4 soru var, her soru 25 puan ve sen sadece 2 tanesini yapabiliyorsun. Geçme notu 60. Oturur o 2 soruyu çözüp mü kalırsın yoksa boş kağıt verip "seneye inşallah" mı dersin ?

Senin sorun objektif ama karar alma mekanizması subjektif.
  • kimlanbu  (13.11.10 19:05:29) 
çok ama çok ilerlemiş psikolojik rahatsızlığı sebebiyle, gidilen hastanede ki koğuşları gezerken, gördükleri karşısında; "korkma abla, ben seni asla buraya terketmeyeceğim" diye sarılıp ağlayan, 3 yıldır hayatını zindana çevirdiği küçük kız kardeşini kendisinden/kendi acısından/kaderinden korumak için intihar eder bazen...öyle...


  • Phoebe  (14.11.10 01:41:16 ~ 01:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.