[]

Havalimanında verdiğimiz bagajı diğer havalimanında önce alabilmek

için uçuş kartını erken almak veya geç almak işe yarıyor mu? İşe yarıyorsa hangisi daha çok sağlar bunu? Yoksa tamamen rastgele olan birşey ve şansa mı bağlı?




 
hacı o bagajlar aşağıda yükleniyor sonra uçağa gidiyor orda da kafalarına göre atıyorlar içeri. biraz şans biraz rastgele bir durum yani. analitik düşünelim desek. önce veya sonra vermek verildikten sonra alt tarafta bavullar nasıl bir şekilde diziliyorlar uçağa hangi taraftan yüklemeye başlayacaklar gibi gibi.

en güzeli az bir eşya almak ve bagaj beklememektir.
  • seyduna6687  (11.11.10 12:47:47) 
yükleme sırası check-in sırasına göre oluyorsa geç check-in yaptırmak mantıklı olabilir, bir kaç kez öyle denk gelmiştim ben erken almış oldum (tabi neye göre erken) ama bence tamamen tesadüf uçaktan erken indirseler bile o taşıyıcı arabaya nasıl yüklendiğine bağlı bavulun sonuçta ilk çıkıp en altta da kalabilir, tabi burda da bir kaç kişi çalışıyor aynı anda oluyor bunlar falan. kısaca yok öyle bi kısa yol bence:)


  • allanz  (11.11.10 12:48:18) 
uçuş kartını erken almak ile hiçbir alakası yok çünkü uçağın kargosu inişten hemen sonra, siz çıkışa yönelmişken boşaltılmaya başlanıyor. o da havalimanının yoğunluğu, o saatteki uçakların fazlalığı, taşıma şirketinin özeni vb. nedenlerle türlü türlü değişikliğe uğrayabiliyor. bütün kargo boşaltılmadan bantlara yönlendirilmiyor bagajlar, o yüzden de bagajlarda tek tek bir sıra takip edilebilmesi mümkün değil.


  • demcan  (11.11.10 12:51:13) 
buiseness class'ın böyle bir imkanı var. valizleriniz "öncelikli-priority" kategorisinde etiketlenip, hızlı muamele görüyor.
yani cevap bir çok şeyde olduğu gibi bunda da aynı: para

  • vejeteryan vampir  (11.11.10 13:46:38) 
dikkat ettim, küçük sırt çantalar önce geliyor, hatta büyük litreli sırt çantalarım da hep ilk çıkan bagajlardan oldu. valizleri üst üste diziyorlar ama sırt çantası türevindekileri dizmek çok iyi sonuç vermeyeceğinden, onları yığının en üstüne koyuyorlar ya da kenarlara. banda atarken de önce onlar alınıyor.
bir de çekin başladığında bagajlar aşağıda arabalara alınır ve orda bekletilir. arabalar doldukça ilk araç yola çıkar. bir araç 7, 8 tane araba çekiyor sanırım, sayıyı yaklaşık söylüyorum. özel bir hizmet olmadıkça şansa bağlı ama valiz formatında olmayan çantalardan hep optimum verim aldım.

  • pyro clustic flow  (11.11.10 13:55:19) 
genelde direk ucuslar icin son giren ilk cikar. ama bu coook genel bir kural. aprondaki amcalarin keyfine bakar (direk ucuslar icin). aktarmali ucuslarda ise ucak tipine gore degisir. konteynerli ucaklar ile istifleme yuklenen ucaklar icin yukleme kurallari ayridir tabii ki!

@pyro clustic flow: sirt cantalarinin, bebek arabalarinin, semsiyelerin erken cikma sebebi kargo bolumunden ayri "bulk" kismina yuklenmeleri.
  • ucan sincap  (11.11.10 21:57:10) 
her ne kadar son giren ilk çıksa da eğer uçkata ekstra valiz varsa yani toplam bagaj ağırlığı uçağın alması gereken miktardan fazla ise kafalarına göre _ki genelde son koyulan valizleri- uçağa almayıp, başka bir uçuşla gönderiyorlarmış. (çalışanın bana anlattığı) bu yüzden valiz uçağa son girsin, ben de iner inmez alayım derken saatlerce valiz beklemek zorunda kalabilirsiniz.


  • balik kraker  (12.11.10 15:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.