[]

Kedi Alerjisi için doktor soruyorum

kedi alerjisinden muzdaripiz,
bir alerji uzmanı arıyoruz
Bize daha hiç bir muayenesiz, tedavi önermeden konuşmadan "kediyi atın" demeyecek biri.
Eşim kedi yüzünden nefes darlıgı çekiyor, bronşit oldu, doktor kedinizi uzaklaştırmazsanız kalıcı enfeksiyon olabilir dedi ama pratisyen bunu diyen doktor,
ama uzman bir doktorun görüşünü almak istiyoruz.
Daha önce bi uzman doktor, hayati riski olmaz, sadece ömür boyu astımlı gibi gezer, fıs fıs kullanır vs. demişti.
Ama bu doktor kalıcı enfeksiyon olur diyo..

Kulak burun bogaz'a gönderiyolar normal hastanede, sorun nefes darlıgı ya.
Kedi diyince de atın diyolar başka bi önerileri yok. Ama tedavi olan insanlar oldugunu okudum biçok yerde.
tavsiyelerinize ihtiyacım var..
Nerede olabilir bu tedavi?
Ya da kediyle yaşaması ölümcül mü, tedavi olur mu nasıl olur, nerden ögreniriz? nereye gidebiliriz?
İzmirde tabi bu arada.
Kedimden ayrılmak istemiyorum.
Onu verebilecek bir yer yok, kimseye güvenip veremiyorum, zaten alan da yok ya,
atar mı bakar mı, ne yapar düşündükçe ağlıyorum.
hiç sokakta yaşamadı kedim, hep evde dogdugundan beri. bırakamam onu :(
cidden zor durumdayım, acilen bu konuda fikri olan herkesin doktor ve tedavi merkezi önerilerini bekliyorum, parası hiç önemli degil neyse vericem.

 
alerji nin kalıcı tedavisi çok zor (uzun süreli ve garantisiz demek istedim) ve tutmayabiliyor malesef. antihistaminik veya kortizol ile geçici tedavi mümkün fakat onu da hayat boyu kullanmak gerekiyor. eğer eşinizin durumu ciddi ise kronik bronşite ve daha ciddi hastalıklara çevirme durumu olabilir asıl risk o zaten. ben de bir kedi sever olarak durumunuzun çok zor olduğunu düşünüyorum ama insanın sağlığı daha önemli..


  • tan vakti  (09.01.08 10:29:43) 
Evcil hayvan tüylerinin nefes darlığı yaratması olayı bende de vardı. Alsancak Özel Sağlık Hastanesi'nin yan tarafındaki bir alerji doktoruna (branşı tam olarak neydi hatırlamıyorum zira 10 seneden fazla bi süre geçti gitmemin üstünden) gitmiştim. Şu anda mümkün olmasa da yakın zamanda ismini ayrıca öğrenip mesaj atabilirim ama tabi hala orda mıdır bilmiyorum. Gerçi o civarda bir çok alerji uzmanı var.

Alerji teşhis ve tedavisi uzun süren ama herhangi bir zorluğu olmayan bişey. (Yöntemlerin benim tedavi olduğum döneme göre daha gelişmiş olabileceğini unutmamak lazım) Teşhis için alerji sahibi kişinin dirseğiyle bileği arasına şeker ilaçlarında kan numunesi almaya yarayan iğneli sisteme benzer bi sistemle yaklaşık 20 delik açılıp (bu işlem kesinlikle can acıtmıyor, tırsmaya gerek yok) her birine alerjiye sebep olduğu bilinen farklı bir madde sürülüp yarım saat beklendikten sonra vücudun farklı maddelere verdiği tepki seviyelerine göre aşı hazırlanıyor. Bu aşı alerjinin şiddetine göre periyot ve sürelerde olunuyor. (Örneğin ben ilk 3 senesinde haftada 1 olmak ve sonradan seyrekleşmek üzere 5 sene boyunca aşı oldum - neredeyse nefes alamayacak hale geliyordum)

Alerji olayının tehlikesine gelince, benim gittiğim alerji uzmanı da yüksek dozdaki nefes darlığının üzerine gidilirse (yani tedavi olunmayıp kedi köpekle haşır neşir olunursa) astıma çevirebileceğini söylemişti ama tekrar hatırlatayım, yazdıklarımın hiçbirinin hiçbi şekilde bilimsel bi yanı yoktur.

Ancak şunu söylemekte yarar var, tan vakti'nin de söylediği gibi tedavinin kalıcı olmasının veya alerjiyi %100 geçirmesinin hiçbi garantisi yok, hatta genellikle çok azalmış olsa da alerji tedaviden sonra da devam ediyor. Örneğin benim halen bir miktar nefes darlığı şikayetim bulunmakta. Kalpsiz gibi görünmek istemem ama en azından tedavi boyunca kedinizden ayrılmanız eşiniz için daha yararlı olabilir. Tedaviden sonra da "nasılsa tedavi oldu" diye alerjinin üstüne gitmemek lazım.
  • kalifiye balta sapi  (09.01.08 12:03:31) 
capa da feyza erkan hoca var. bu islerin piridir kendileri. onu bir ziyaret edin derim.


  • mandayuvasi  (09.01.08 12:32:25) 
şimdi ben de kedileri çok seviyorum ama muhtemelen bilgi eksikliğinizden dolayı çok yanlış düşünceler içindesiniz...

bilmediğiniz şey şudur ki, allerji öyle grip, nezle, su çiçeği falan gibi bir şey değildir.tedavisi neredeyse yoktur... ancak, dikkat etmek ilaçlarla bastırmak gibi şeyler vardır. siz sanırım iyi bir doktora gitmeyi, doktorun eşinize 2-3 ilaç yazmasını, eşinizin birkaç ay bu ilaçları kullanmasının ardından allerji sorununu ömür boyu çözmeyi falan bekliyorsunuz?

yukarıda arkadaşımız olası tedavi yolunu söylemiş, 2-3 senelik bir aşı tedavisi var (tabii arada yine kortizonlu ilaçlarını da kullanacak ve dikkat edecek) onun da garantisi yok, işte bir ihtimal düzelebilir ya da daha iyi olabilir... hadi diyelim daha iyi oldu, yine de önceden de olsa olumsuz etkileniyorsa kediyle aynı evde kalmak gibi bir lüksü olmayacak beklediğinizin tersine...

velhasıl yapmayın etmeyin... kedidir nihayetinde; büyütmeyin, eşinizin sağlığından önemli tutmayın... sokağa atın demiyorum, kedinizi bir aileye ya da iyi bakabilecek birilerine verin. aksi takdirde (tabii ki beni ilgilendirmez ama) eşinize karşı suçlusunuz ve hatalısınız bunun tartışması bile olmaz...

samimiyetimiz olmadığı halde böyle açık açık konuştuğum için de lütfen kusura bakmayın. bazen bazı şeyleri açıkça söylemek gerekiyor, başka türlü yeterince anlaşılmıyor...

ha bu arada... çok ararsanız size yaranmak için "tamam o zaman kediyi göndermenize gerek yok, şu spreyleri kullansın bi şey olmaz" diyen doktor da bulursunuz, emin olun...
  • forrestgump  (09.01.08 12:33:32) 
ben yanlış anlaşıldım galiba.
Eşim tabi ki benim için kediden önemli, kıyaslanabilir mi?
Bizim iki kedimiz vardı, birini zorla , eşimden gizli gizli verdim.
Ama o kediyi verdikten sonra, alıp bakacagını söz veren insan,başkasına verdi arkadaşlar.
Neticede biz kedinin izini kaybettik, ve bana yalan söylendiginden şüpheliyim, başkasına verdim diyip, o kişinin şu an nerde oldugunu bilmiyorum deyip, sokaga attıgından.
İşte bütün bu olayların sonucunda alanında uzman bir doktora görünüp, tıbbi bir sonuctan sonra "evladım siz bu kedi ile yaşayamazsınız, bunu vermek zorundasınız" lafını duymak istiyoruz, bunu duymadan kediyi verirsek vicdanımız asla rahat etmeyecek.

Zaten rehberi acıp herhangi bir alerji uzmanına gitmememin ve buraya yazmamın sebebi de budur, sizin tavsiyeleriniz ve tecrubeleriniz ile, bana "tamam o zaman kediyi göndermenize gerek yok, şu spreyleri kullansın bi şey olmaz" diyen bir doktor degil de gerçegi söyleyecek bir doktor bulmak.

Kedigende alerji tedavisi uygulayıp kedi ile yaşamayı başardıgını anlatan insanlar oldu, bu konudaki fikirlerimizin kaynagı budur yani, bir umuttur, çünkü alerji herkeste farklı farklı oluyormuş,

Sözün özü, İZMİRDE, güvenilir, para yolmak veya bizi mutlu etmek için tedavi edecek degil, tedavi olma şansımız varsa, sağlıkla ilgili riskimiz olmayacaksa, bize yardım edecek bir doktor arıyoruz.
  • merope  (09.01.08 14:08:55) 
buna benzer bir sorunda ben yasadim. yavruyken aldigim kedi 1 yasina dogru yaklasirken bende alerji durumlari azmaya basladi. tabi ben nefes alamama durumlari ve gogsumde olusan garip agridan dolayi kalp rahatsizligim oldugunu dusunerek doktoruma anlattim durumu. o da bazi kan testleri yaptirdiktan sonra alerji degerlerinin 3 kati kadar fazla ciktigini gordu ve beni hastanedeki alerji uzmanina yonlendirdi(ankaradayim o yuzden doktor konusunda yardimci olamayacagim). sonuc olarak kediye, kopege alerjim oldugu ortaya cikti.

yaklasik 3 senedir devamli olarak her sabah alerin adli(buna benzer baska haplarda var örn;fexofen) bir hap kullanmaya basladim. tabi bende sizin gibi hassas davrandim. gercekten severek alacak ve bakacak birini bulamadigim gibi hayatta sokaga da atamam(tabi bir de kedide buyuk olunca isteyen sayisi azaliyor). ilk baslarda hap almama ragmen biraz sıkıntım gene oluyordu. ama bir sure sonra tamamen alistim diyebilirim. su anda hala evde kedim var ve deli gibi hasir nesir olmadigim surece alerjim oldugunu bile hatirlamiyorum. ancak kedisi olan bir arkadasimin evine gittigim zaman ilac falan fayda etmiyor gene bogulmaya basliyorum. bu konuda dikkat etmek gerekiyor. bilmiyorum belki de bende durum boyle oldu ve sizde olmayabilir. bir garantisi elbetteki yok.

ayrica bir durum daha basima geldi. kis gununde telefonla konusucam diye sokakta montsuz bir sure durdugum icin cok kotu bir hastalik gecirdim ve sonucunda acile yatirildim. koyduklari teshis ise bronsiyel astim oldu. nedeni ise ben her ne kadar alerji hapi kullansam da vucudumun alerjik bir halde oldugu gercegini degistirmiyor. kotu bir usutmeyle de bronsiyel astim etkisi gostermis. astim oldugumdan degil ama. kisacasi dikkatli olmak da gerekiyor. bu acile yatma durumlari oldugunda ayni hastanede baska bir doktorla gorusturuldum. o da bana sunlari anlatti ozetle;

"daha yeni, isvec'te ki bir konferanstan geliyorum. konu da alerjiler uzerineydi. orada cikan kadinlardan biri isvec'te alerji riskine karsi butun halki uyarip, cocuklarini temiz tutmalarini, sokaklarda, orada burada herseyle cok hasir nesir olmamalari gerektigini soyluyoruz. ancak gene de bir cok cocukta hala alerji olmakta. isin komik yani ise bu soylediklerimize uymayan en cok turk aileleri ve cocuklari oldu ve onlarda daha az alerjiye rastlaniyor(gene turk'e birsey olmaz mantigi biraz ama isin asli birazcik da cocukken herseye bulanip sonrasinda rahat etmekte geciyor). sonuc olarak onlarda tam ne yapilmasi gerektigine karar verememisler. o yuzden ben sana kedini at da diyemem atma da diyemem. ama kediyi evden uzaklastirmayacaksan dikkat etmen gereken seyler var. ortalikta tuy tutabilecek seylerden kacin. ortada cok fazla toz ve tuy tutacak sey olmasin. odanda halin varda onu kaldir. yatagina kediyi alma. hatta odana alma. vb."

biraz uzuncana bir yazi oldu ama umarim birazcik olsun yardimci olabilmisimdir.
  • rague  (09.01.08 20:16:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.