[]

İstanbul'un en iyi semti

neresi?

en yaşanılır, en nezih semti... birkaç tane de sıralayabilirsiniz.. bir de nedenlerinizi ve fikirlerinizi de ekleseniz şahane olur...


 
üsküdar. doğru yerleri bulursanız eski istanbul nezihliğinde yaşarsınız. tabi yanlış yeri bulursanız da ümraniyeden farkı kalmaz.

kadıköy'de yoğurtçu parkı civarı iyidir.
  • redlinetheturk  (10.11.10 00:31:49) 
tamamen kendi fikrim olmakla beraber; istanbul'un en yaşanabilir yeri yenilevent'tir derim ben. nedenlerimi sıralıyorum;

* istanbul'un en merkezi yeri burası resmen. hemen karşısındaki çeliktepe'den gün içinde sabiha gökçen, rumeli kavağı gibi uç yerlere bile otobüs kalkıyor.
* 4.levent metro durağı sayesinde taksim, osmanbey, şişli'ye ulaşım çok rahat. ayrıca metrobüs'e yakın.
* beşiktaş-sarıyer dolmuşları sayesinde beşiktaş'a da sarıyer'e de boğaz havası almaya rahatlıkla gidilebilir.
* hatta ne kasıcam beşiktaş'a sarıyer'e derseniz, yenilevent'in içerisinden geçen emirgan minibüs/otobüsü ile boğazın en güzel yerlerine kolay gidilebilir.
* levent'teki gökdelenlere olan yakınlığı sebebiyle genelde yüksek gelirli insanlar oturuyor. haliyle vandalizm meraklısı insana rastlayamazsın.
* içerisinde bir sürü park var, hiçbirinde de ayyaş ya da tinerciye rastlayamazsın. kendi halinde içen gençler de zaten hep tanıdığım insanlardır, etliye sütlüye karışmazlar.
* google maps'ten bakınca görüldüğü gibi, şehrin ortasında böyle ağaç dolu bir alana (sonradan ağaçlandırılmamış, kendi haliyle böyle) başka yerde rastlayamazsınız.
* gecenin 3'ünde 4'ünde sokaklarında yürürken can güvenliğinizi düşünmenize gerek kalmayan nadir yerlerden. gece toplu halde yürüyen bir grup insan görürseniz zaten muhtemelen onlardan biri benimdir eheh.

evet, yenilevent benim için vazgeçilmez yaşam alanıdır :/
  • deckard  (10.11.10 00:42:14 ~ 00:46:10) 
yeniköy,tarabya,bebek,etiler..

not: tamamen avrupa yakası için :)
  • ennoia_  (10.11.10 00:43:35 ~ 00:47:04) 
Göztepe, Caddebostan, Suadiye, Erenköy, Feneryolu.

Sonradan görme, sonradan gelmeleri çıkarırsanız çiçek gibi semtlerdir. Komşuluk vardır, insanlık vardır. Canlarım benim :)
  • sourlemonade  (10.11.10 00:45:45) 
Suadiye civarinda buyudum ve hala ikamet etmekteyim. Deniziyle, sahil seridiyle, Bagdat Caddesi'yle, parklariyla bana gore istanbul'un en muhtesem semtleridir Suadiye ve cevresi (Saskinbakkal, Caddebostan, Erenkoy, vb...)

Su anda isyerim Kosuyolu'da, buranin da farkli bir havasi var, gayet yasanasi gozukuyor, henuz civari tanima asamasindayim fakat tavsiye edebilirim.
  • msb  (10.11.10 00:52:39) 
koşuyolu, acıbadem


  • luzumsuzadam  (10.11.10 01:00:37) 
bence moda :)


  • madyb  (10.11.10 01:23:21) 
Ataköy, Yaşıyorum oradan biliyorum.


  • skywalkeremre  (10.11.10 02:02:37) 
bostancı...

baknız:)
  • raki masasinin degismez adami  (10.11.10 07:08:16) 
Nişantaşı, Teşvikiye.


  • charlesbukowskiineksi  (10.11.10 07:57:58) 
yeşilköy

edit: düşündüm de "en" değil burası. güzel sadece. ama candır.
  • orange coffee  (10.11.10 08:18:00 ~ 08:18:22) 
anadolu yakası için koşuyolu + acıbadem ikilisi +1. ama özellikle de koşuyolu.


  • sir gawain  (10.11.10 08:29:20) 
cosmicstring de demiş, göztepe erenköy tarafları idealdir. nezih diye bağırıyor buralar çok güzel.


  • byzgms  (10.11.10 09:45:58) 
moda


  • vejeteryan vampir  (10.11.10 10:31:53) 
Nedense Fatih civarını çok beğenirim. Çoğu yerinde yaşadım güzel şehrimin Fatih gibisini görmedim derim. :) (Bilen vardır, koyunlu baba parkı tarafı, Hırka-i Şerif Cami'ne gelmeden. :)


  • t3hn0  (10.11.10 13:32:17) 
Üsküdar: Doğancılar, selimiye, çiçekçi
Kadıköy: Moda, Bağdat caddesi üzeri(göztepe, erenköy, bostancı vs vs.)


size şahsi tavsiyen ya üsküdar'ın saydığım kısımları ya da moda. nedenine gelince. buralarda yaşayan insanlar genellikle senelerdir o civarda yaşayan insanlar. 60-70 senedir yaşadıkları içinde hem nezih hem de güvenli semtlerdir. merkezi yerde olması ve ulaşımı kolay olması büyük avantaj.

tabiki boğaz kıyısında 2-3 yer daha var. Anadoluhisarı gibi yerlerde güzel ve nezih ama pek merkezi sayılmaz.

bebek, levent, etiler, ulus gibi yerleri kesinlikle aklınıza getirmeyin. çünkü buraların insanları sürekli değişen kişiler. parayı vuran gidiyor 3-4 sene yaşıyor batınca başka yere taşınıyor. bu tip yerlerde bir nezihlik aramanız mantıksız olur.
  • faaip de oiad  (10.11.10 14:36:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.