[]

Suriye-Lübnan-Ürdün-Mısır

Pek muhterem hemşehrilerim!! Bu kardeşiniz ara tatilde, 16 Ocak ta İstanbul-Hatay arasını tayyare ile alarak keşfine başlıyor. Sizden

* Optimum seyahat süresi
* Yanıma almam gereken tl miktarı

konularında görüşlerinizi istiyorum. Ona göre kendimi ayarlayacağım.

* Giden, gören vardır; 1) Mısır 'dan dönüşü feribotla yapma ihtimalim yok sanırım, alternatif güzergah önerisi bekliyorum
2) Klasik rota nın dısında nereyi görmemi tavsiye edersiniz?

İyi geceler, tatlu rüyalar şimdiden :)

 
hataydan ürdüne gitmiştim. 6-7 saat sürmüştü(hatay-şam-amman). devamını bu yıl planlıyorum artık senden öğrenirim: )


  • profmoore  (10.11.10 08:24:37) 
bunlardan ürdün ve mısır'ı gördüm.
ürdün için, amman , petra ( 1 ya da 2 gün ayırmalısın ) vadi rum ve akabe ( kızıl denizi mısır'da göreceksiniz nasılsa akabe'ye gitmeseniz de olur, klasik sahil kenti) için toplamda 4-5 gün yeter. 5 gün diyelim, petra dışında çok bir numarası yok aslında ürdün'ün.
mısır için bence 10 gün gerekli. karnak tapınaklarına ben olsam 2 gün ayırırım. krallar vadisi falan klasik, gitmeli muhakkak. nil'de fellukayla yolculuk yapmalı. kahire müzesi de görülmeli kanımca. bir de mesafe uzak, şehirlerarasını trenle yaparsın.

suriye ve lübnan için de 5, 6 gün diyelim minimum. ortalama nerden baksan hani yaldır yaldır gezmeyeyim ve ana hatlarını göreyim dersen 25 gün - 1 ay civarı lazım.

yemek, yol ucuz çoğunda ama en fazla harcama kalemi konaklama olacaktır. onda da ucuz alternatifler her zaman olur. para kısmını çok bilemedim, ortalama bütçe için günlük 100 liraya olur sanırım.

alternatif rota olarak, mısır'a uçup türkiye'ye doğru gelebilirsiniz.
  • pyro clustic flow  (10.11.10 11:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.