[]

kedinin köpekleşme süreci

evimizde baktığımız bir kedi var, 2.5 aylık falan oldu sanırım. o civar işte. eskiden ısırırdı acıtmazdı, şimdi hem acıtmaya başladı hem de çok daha fazla ısırıyor. bazen direk atılıyor koluma falan. kavga mı ediyor oyun mu istiyor anlamadığım bile oluyor. napmak gerek kediciler bi el atıverin. kedi sahiplendik biz köpek değil. kedi istiyom ben ya!




 
yemek istiyor


  • 386 dx  (09.11.10 10:05:59) 
canını acıttığında bunu ona sert bir sesle uyararak belirt, yoksa oyunları hep şiddetli olur.


  • brainfour  (09.11.10 10:19:51) 
dişlerini kaşındığı için ısırmayı arttırmıştır. bir de içgüdüleri ile tanışıyor, ısırmak en favori iç güdüsü :P

bu dönem sizin için de onun için de önemli bir dönem.oldukça da normal!çünkü şu an oyunla gerçek arasındaki farkı bilmiyor.eğer güzel bir eğitim vermezseniz bir kaç ay sonra ömür boyu size saldıracak bir kedi sahibi olabilirsiniz.

yapmanız gereken en oyuncu olduğu bu dönemde mümkün olduğunca enerjisini oyuncaklara yönlendirin. size saldırmaması gerektiğini öğretin. elinizin altında hep oyuncak bulunsun, size saldırdığı zaman net ve yüksek bir tonla (bağırmayın hayvana ama konuşma sesinizden farklı olsun, daha otoriter olmalı) "hayır" deyin. ve hayvanı kolunuzdan/elinizden ayırırak en yakındaki oyuncağa yönlendirin.

normal zamanlarda bağırarak konuşmaktan, ani ses yükselmesi v.b şeylerden kaçının. böyle hayvan sizin normal sesiniz ile "hayır" dediğiniz zamanki ses tonunuzu ayırt etmeyi daha çabuk öğrenir.

ve süngerden yapılmış toplar, oyuncak fareler, alüminyum folyadan yapılmış toplar kedinizin bu dönemki favori oyuncakları olabilir. ben küçük bir naylon poşeti ya da buzdolabı poşetini düğüm atarak top formuna getiriyorum.kedilerim, onunla oynamayı çok seviyorlardı.

bir de hayana mümkün olduğunca kısa komutlar verin. tek ama kararlı bir "hayır" yeterli. işlediği bir kabahat yüzünden ona bağırmak "bunu yapmanı istemiyorum, neden böyle yapıyorsun, çok yaramazsın" v.b. cümleler kurmak sizin rahatlamanızı, kedinizin de korkmasını sağlar ama başka bir işe yaramaz. unutmayın o bir kedi. uzun cümlelerin içeriğini anlayabilecek kapasitede değil. bu yüzden istediğiniz bir şeyi yaptığında sakin bir tonla "evet" "aferin" gibi kelimeler, aksi durumlarda da sert bir "hayır" verdiğiniz eğitimin işler hale gelmesini sağlar.
  • balik kraker  (09.11.10 10:22:02) 
oyun oynuyor (avlanma antrenmanı yapıyor yani). normalde diğer kedilerden na kadar güç uygulanması gerektiğini öğrenir ama sizinki kedilerle büyümemiş:) yani siz öğreteceksiniz... acıdığında kediye canınızı yaktığını belirtin (hööööt!! Hayır!!!!... ne diyorsanız artık) bi de sabırlı olun bi günde öğrenmez.

hadi kolay gelsin
  • no avalon  (09.11.10 10:26:35) 
@brainfour dediğin gibi yapıyorum zaten fakat hiçbir işe yaramıyor.
@balık krekir baya güzel bir yazı olmuş öncelikle teşekkürler. bizim kedi "hayır" diye bağırdıkça tekrar tekrar üzerime atlıyor deli olacak gibi oluyorum. pek takmıyor sanırım hayır şeklindeki bağırışımı. benim sesim kısıldı onun dişleri hala kolumda bacağımda.
@no avalon bakalım inşallah öğrenir.
  • kivanc1  (09.11.10 14:04:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.