[]

Bu ne ya? (İnternet Alışverişi)

birazdan sinir krizi geçircem. 20tl'lik alışveriş için tamı tamına 55 dakikadır bin takla attım.

kart doğrulama cart curt muhabbeti yaptılar, en sonunda da secure kod gibi bir sisteme yönlendirdi. hsbc isimli muhteşem! bankaya "tek kullanımlık sanal güvenlik kodu ile" kayıt olmaya yönelik emir veriyorum kart numarasını giriyorum "bir sorunla karşılaştık" diyor. cidden sinir krizi geçiricem şimdi.

ne bu secure kod nasıl kayıt olunuyor soktumun kartını aldık bi boka yaradığı yok. sokacam böyle internet güvenliğine de. sonlara doğru sövdüm çünkü şuan sinir krizi geçiriyorum laptobı falan parçalıcam şimdi

 
bu sistemi bulan adamın da, bu sisteme bizi mecbur bırakan herkesin de anasını avradını sikeyim. ulan kime noluyor ben güvensiz ama rahat kullanmak istiyorum kredi kartımı. kim niye beni bu sisteme zorluyor anasını siktimin ülkesinde. 20tl lik alışveriş için 1 saattir takla atıyoruz burda.


  • kamera motor  (30.10.10 19:53:47) 
internet bankacılığına giriş yapıp kredi kartları/güvenli sanal alışveriş kısmından kartınızı seçip sanal güvenlik kodu ve vergi numaranızı alıyorsunuz. sonra ordaki linki takip ederek kayıt olup şifrenizi oluşturuyorsunuz. bir kereye mahsus bu. ve normal şartlarda 5 dakika sürmüyor. eğer bunları doğru yaptığınızı düşünüyor ve ona rağmen o hatayı alıyorsanız sizlik bir durum yok. sistemde sorun vardır. "daha sonra tekrar deneyin" hesabı.
ayrıca bu sorun ülkenin veya hsbc'nin değil mastercard'ın sorunu. sık sık internet alışverişi yapanlara visa'nın tavsiye edilmesinin nedeni de bu. milyonlarca kişiyi ilgilendiren şifre ekranının saatlerce 404 verdiği bile görülmüştür.

  • milesh  (30.10.10 20:02:09) 
yöntemin neden uygulandığına gelince amacı sizin güvenliğinizden ziyade alışveriş sitesinin fraud'a yani çalıntı kredi kartları ile alışverişe karşı korunması. şifresiz yapılan işlemde repudiation yani sizin "ben yapmadım kardeşim bu işlemi" demeniz mümkünken. işin içine şifre girince alışveriş sitesi sorumluluğu sizin omuzunuza atmış oluyor...
(bkz: non repudiation)

  • iron  (31.10.10 02:31:14) 
duyduğuma göre yargıtay 3dsecure için olayı yine bankalara kitlemiş. sen şifreyi girdin tüm sorumluluk sende demek çok da mümkün değil.


  • her kuyuya tas atan deli  (31.10.10 09:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.