[]

bilgisayar donanım sorunu

p4 3.00
3 gb ram 667 mhz
1 gb 9500 gt
80 gb ram 60'ı dolu
asus p5vd2 anakart

bu bilgisayarın yavaş çalışmasın sebebi hdd midir? yoksa başka bir sebebi olabilir mi?

 
Kullandığın uygulamaya göre değişir ama genel bir yavaşlık varsa format derim. Virüs olabilir, spyware olabilir. İşlemci Dual Core değil, HT (Hyper Threading) ama bundan daha düşük ve kasmayan konfigürasyonlar da var. Harddisk ise bariz yetersiz.


  • shangrilla  (29.10.10 16:55:44) 
80gb "ram", yani 80 gb'lık harddisk muhtemelen ide bağlantılı 2000'lerin ortasında üretilmiş bir disk. Anakartına baktım (gerçi x- v filan gibi sürümleri var ama) sata destekliyor. Bir sata disk alırsan sistem rahatlar. Tabi ne kadar süredir işletim sistemini kullanıyorsun, sık uygulama yükleyip kaldırır mısın, gibi parametreler de var.


  • edip  (29.10.10 17:26:55 ~ 17:52:29) 
makine baya eski. işlemcinin üstüne 5 nesil daha işlemci çıktı. bellek yavaş, ekran kartı eski.


  • talemon  (29.10.10 17:47:53) 
hdd pio moduna düştüyse makinanın hızı yerlerde sürünür. ilk önce bunu kontrol et.

düşük rpm li, düşük cache li ide bir hdd den daha yüksek rpm li, daha yüksek cache li sata hdd ye geçince hız farkını benzer bir konfig. da net olarak görebilmiştim. hdd hariç diğer bileşenlerde sorun yok gibi.

bir de işlemci sıcaklığına bir bak. bir ihtimal fanda problem olabilir veya soğutucu ile arasındaki bağlantıda problem vardır.
  • kimlanbu  (29.10.10 18:10:29) 
@kimlanbu kasayı temizledim fanla veya sıcaklıkla ilgili bir sıkıntı yok gibi

@edip ram değil tabi ki hdd olucak o =)
ayrıca zilyon tane şey yüklenip silinmiştir bu pc de.
  • tai  (29.10.10 18:33:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.