[]

Hem Zengin hem de çok Mutlu olmak

Başaran var mı aranızda ya da tanıdığınız? Nasıl oldu? Anlatın şöyle gıpta etsin ahali...

edit: Hayat hikayelerini duymak istiyorum, nasıl zengin olduklarını ve nasıl bunu mutluluğa çevirdiklerini.. Kafaya takma değil yani..


 
anaaa benım ya la bu :D anlatmam ama herkes zengin olursa ne farkım sizden ;D


  • asadas1999  (25.10.10 14:22:14) 
ben de kıçımı dolarla silmek istiyorum lan, anlatın hele bi.


  • pisekarv2  (25.10.10 14:23:08) 
zenginlikten gelen genel bir tatminsizlik zaten olacaktır, önemli olan hayatta ne ile yetinebildiğini bilmem. 100 milyon doların var ama sen milyar doların yok diye kafa yoruyorsan, stres yapıyorsan, manyak gibi çalışıyorsan tabiki mutlu olman söz konusu değil. bankada 1 milyon doların varsa ve her şeyden elini ayağını çekip güzel bir şehirde sakin bir yaşam sürerim hobilerimle uğraşırım bu da bana yeter diyebilirsen o zaman mutlu olabilirsin, sonuçta bu hayatından ne beklediğine bağlı.

banka hesabın dolu diye otomatik mutlu olmuyorsun yani, ne istediğini bilmen ve bunları yapman seni mutlu eder, yoksa bok gibi para kazandık hacı gene mutlu değiliz lan diye düşünmeyle olmaz o işler.

özet: takma kafana fazla
  • allanz  (25.10.10 14:25:02) 
bazı zengin adamlar tanıdım, oturduk rakı sofralarında pazarlık masalarında bunlardan bazılarının zenginlikten evvel zamanlarını da biliyordum bi kere en başta şunu diyeyim voleyi vurmak, eğer olacağı yoksa; istediğin kadar aklını bedensel emeğini veya var ise eğitimini kariyerini tecrübeni kullan olmayacaksa olmuyor belirli bir seviyeye çıkabilirsin göreceli olarak para kazanabilirsin eğer sana kanallar açılacaksa da açılıyor nasıl olduğunu anlayamazsın ben o parayı kırmak için köpek gibi beynen ve bedenen çalışma kısmında bu boka epey uğraş vermiş belirli bir ticaret işverenlik çevre ve hatta ciro da yapmış biri olarak zamanında öyle gördüm.
parayla kesinlikle de çok mutlu olunmuyor.
zengin adamlarda eğer samimiyet yakaadıysan başta şunu görürsün adamın parası olduğu için bilakis bizim memlekette yanaşma faydalanma ve yüze maske takma oranı yüksek olduğu için şu refleks vardır hemen hepsi kıçını duvardan ayırmaz çünkü lüzumsuz biçimde dürtülmek istemez o nedenle de kalkanları olur ya yanılarak dışarı iterler ya da bazı yalakalara yanılarak saçma sapan madiklenirler ama genel olarak benden faydalanmaya çalışılıyor tavrı nettir ve bu nedenle de daha normal yahut eski fukara dönemlerindeki çevrelerinden komle dışarı çıkarlar ve samimiyetsizlik seviyesi yükselir yalnızlaşırlar güvensizdirler çoğu gaddardır para hırsı daha da para isteyen birşey olduğu için ezer geçerler gerekirse paraları kıymetlenir ama kontrolü kaybederler.
atıyorum 3-5 milyon lira aylık cirosu olan bir işadamının parasal sirkülasyonunda kontrolün tamamına hakim olması imkansızdır...
adamın hummer jeep'i varken diğer işadamı arkadaşlarına benzin parasını ödetmekte sakınca görmeyecek işadamına bizzati şahidim.
ama şunu söyleyeyim parayı bulmuş adam bi kere başta zeki adamdır. ayrıca bu adamdan salt dürüstlük bekleyemezsin manevraları kesin vardır.
çok mutu falan da olmazlar, etrafta entrikalar döner o duvara dayanma refleksi adamı geceleri uykusuz bırakır bi şekilde çap büyüyünce endişe artar.
bana çok yakınen tanıdığım bir büyük üretici şunu demişti, eğer kriz ortamında valör yer de frene basarsam kaç ay sonra durabilirim. 130 çalışan var maaş sigorta yol aylık 130.000 eder ortalama. bunun fabrikası işletme giderleri alacakları çekleri ödemelerde patlamalar makine parkuru ve mal yatırımları... çok zor iş ben sana diyeyim. dolayısiyle bu adam fabrikasının önüne at çiftliği kurup en lüks triplexte yaşayacak donanıma sahip olsa da çok mutlu olamaz.
sadece çok memnun olur.
çünkü para tatlı birşeydir.
  • agy  (25.10.10 16:49:51) 
genelde sıfırdan çok çalışarak bi yerlere gelmiş zenginlerde mutluluktan ziyade yorgunluk vardır. sizin istediğiniz tipte insanlar genelde dededen varlıklı kendi de iyi yetişmiş insanlardır. hayat güvenceleri olduğu için iyi yetiştirilmeleri ve düzgün karakter otırtmaları sayelerinde hem zengin hem mutludurlar. cevabımın başındaki insanda ise her zaman bişiler eksiktir, yoğun ve erken yaşta çalışma hayatına giriş nedeniyle bazı şeyleri ıskalamışlık vardır çünkü.


  • terp  (25.10.10 21:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.