[]

FN tuşu?

dell marka laptopım var. f1 f2 f3...f12 tuşlrını fn tuşuna koymuşlar. yani fn'e basmadan f1'ler falan çalışmıyor. fn'e basmadan bastığımda ise bilgisayarın farklı fonksiyonlarını çalıştırıyor (ses açma, kontrast ayarı falan filan)

ben istiyorum ki bilgisayara bir ayar yapayım ve fn tuşu hep basılı kalsın. çünkü f2 tuşuna wireless kapatma gibi bir şey koymuşlar ve yanlışlıkla elim gittiğinde çat diye internet kesiliyor. bu tuşa önce fn'e basıp sonra f2'ye basarak erişebilmem lazım halbukş.

var mı böyle bir fonksiyon? klavye üstünden baktım fn kitleme gibi bir tuş var mı diye bulamadım yok yani.

 
bunu tasarlayan mühendis ne düşündü acaba:)
anlamak zor böle garip değişiklikleri.
size de tavsiyem şu olabilir aklıma ilk gelen:
eğer o kullanılan hotkeyler sizin için çok önemli değilse yani ben wirelessi oradan açıp kapatmasam da olur yada simgesinden sesi açar kapatırım sorun olmaz derseniz hotkey programını kaldırırsınız tuşlar pasif duruma geçer bassanız bile çalışmaz. tam olarak çözüm değil ama canınıza tak ederse artık yeter derseniz deneyebilirsiniz.
  • deep435  (23.10.10 19:28:25) 
  • tuyra  (23.10.10 19:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.