[]

bulaşık makinesinde ne kullanıyorsunuz?

istanbul için musluk tarafına takılan aparatı(kireç onleyici) kullanıyor musunuz?

bir de deterjan mı, tablet mi ne marka, elma sirkesi felan?

tenku cenifir, sana da tenkü canıtın...

 
musluk tarafina derken, sanirim tahliye borusunu diyorsun, e onu takman lazim tabii

calgonit (finish oldu simdi adi) iyidir...tablet kullanmak tozdan daha avantajli zira dozunu ayarlama derdi yok

parlatici sirke falan kullanma, kokuyor cogunlukla, tekrar finish in sari parlaticisi iyidir
  • the man who hears deepest inquisitions  (21.10.10 13:19:35) 
1- kurulumu görmediğim için bilmiyorum
2- tablet calgonit

  • what the fuck are you talking about  (21.10.10 13:19:55) 
Önce calgonit sıvı deterjan kullanıyordum. Şimdi ise Fairy hepsi bir arada tablet kullanıyorum. Normal bulaşık deterjanı da iyi. Öneririm.

Bulaşık makinenizin temizliğine dikkat etmenizi öneriyorum. Filtrelerini temizleyin rutin olarak. Orada biriken artıklar kötü kokuya ve bakteri oluşumuna neden olur.

Bulaşık makinenizin filtrelerini temizleyip, boş olarak özel temizleyicisi ile ayda bir temizliğini yapın.
  • july14  (21.10.10 14:00:06) 
calgonit toz deterjan kullanıyorum. tabletler, özellikle orta ve kısa programlarda deterjan artığı bırakıyor bulaşıklarda.
parlatıcı ayarını da yüksek tutarsanız yine köpüklü kalıyor makinenin için program bittiğinde.
o yüzden en iyisi:
az ayarda calgonit parlatıcı, calgonit tuz ve az miktarda calgonit toz deterjan üçlüsü bence.
  • yumusakdiken  (21.10.10 14:12:18) 
musluk tarafına
takılan aparat derken ne kastettin bilmiyorum ama bulaşık makinelerinde tuz-deterjan-parlatıcı dışında kireç önleyici deterjan diye bir şey yok. ben şahsen pril marka toz deterjan,parlatıcı ve tuz, ayrıca koku giderici zımbırtıdan kullanıyorum. calgonit gereksiz pahalı ve aynı yapıyor bütün markalar. bunların set olarak satılanları var, onlar daha ucuza geliyor.

bulaşık makinesini yeni kurdurdum ve servisten öğrendiklerim:
1. calgonit tarzı kireç önleyicilerin hiç bir faydası yok, ona verdiğiniz para toplamda, kireç sebebiyle meydana gelecek arızanın tamir parasıyla aynı hesaba geliyor. (bi ara böyle bi mail çok dolanıyordu ortalıkta hatırlıyosanız. bu yüzden artık calgonit türü firmalar reklam yaparkan döşemelerin şişmesinden, alt kat komşuya akan suya kadar çıkan masrafı göstermeye başladılar reklamlarda.)

2. yeni nesil deterjanlarda zaten kireç çözücü var.

3. parlatıcı koymazsan özellikle bardaklarda leke ve buğulu bi görüntü kalıyor.
parlatıcı yerine sirke olmuyor,illaki parlatıcı koymak gerek.

4. bulaşık makinesinin içleri için özel temizlik ürünleri çok zararlıymış makineye. onun yerine ayda bir kere, bol deterjanla yüksek ısılı programda boşken çalıştırmak yeterliymiş.

5. makineye tuz koymak şartmış. tuzu koyduktan sonra makinenin içinde artık kalmaması lazımmış, yoksa oradaki plastik aksamı deliyormuş.

4. başka bir doğru bildiğimiz yanlışlar programında görüşmek üzere.
  • halanne  (21.10.10 15:32:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.