[]

Teknoloji Laneti

bu teknoloji denen saçmalığın git gide başa bela bir hal aldığını düşünen var mı benim gibi? yani eskiden olaylar basitti: bir yere bir şey mi göndereceksin, mecbur gideceksin bilmemne şubesine, göndereceksin arkadaş..

şimdi işler çoook kolaylaştı!! havale mi yapacaksın, hemen cep telefonuna bişiler yüklüyorsun, hoop bedavaya havale yapıyorsun iki dakikada. karşı taraf da sana kargoyu gönderince, hemen kargo takip numarası gönderiyor ki paketim neredeymiş diye adım adım kontrol edebiliyorsun..

şimdi ben burada koccaman bir hareket çekiyorum arkadaşlar, ama yanlış anlamayın size değil..

bir kere güvenlik bilmemnesi sebebiyle 596895 tane ayrı şifreyi sırayla soran internet bankacılığından nefret ediyorum.. cep telefonum uyumlu modeller arasında görünüyor olmasına rağmen yüklenmeyen cep anahtar zımpırtısından fenalık geldi içime.. bu olay yokken ne güzel havale yapıyorduk yahu pc başından!! havale ücreti de alınmıyordu, şimdi bırak ücreti, bu şeyi yüklemeden yeni havale hesabı bile ekleyemiyorsun!! ama olmuyor, yüklenmiyor.. bütün wap ayarlarını yeni baştan gözden geçirdim, olmuyor, olmuyor.. yani illa yıl 1990 gibi banka şubesine gidip, bir güzel de havale parası ödeyip göndereceğiz parayı..

peki çile burada bitti mi? bitmedi.. sevgili çok çağdaş yurtiçi kargonun kargo takip sayfası nedense sürekli "lütfen 10 saniye sonra deneyiniz!!!" diyor.. üstelik öğleden beri.. peki müşteri hizmetleri güzelliği? tabii ki cevap vermiyor.. tam 5 dakika boyunca "lütfen bekleyiniz, birazdan müşteri temsilcisine aktarılacaksınız" lafını dinledim ve sabrımın gerçekten sınırının çok yükseklerde olduğuna karar verdim.. çekilecek çile değildi yeminle..

yok arkadaş yok.. her işinizi kolaylaştırıyoruz diyorlar ama yalan.. mis gibi giderim şubeye yarın sabah.. gözüm atm bile görmek istemiyor..

 
(bkz: adam haklı beyler)

peki ya devlet memurlarına ne demeli? bilgisayarın sihirli bir alet olduğunu düşünen, bilgisayardan korkan memurlar var. bir de "sistem yok" diyorlar ya, kendimi patlatasım geliyor.
  • hollowlife  (20.10.10 22:21:06) 
Var senin gibi düşünenler, üstüne kitap yazan bile var. "Why Things Bite Back: Technology and the Revenge of Unintended Consequences" - Edward Tenner. Çok da güzel kitap.

Bütün teknolojik gereçler düzgün çalışsa bile, sırf öğrenme eğrileri yüzünden hayatı git gide daha komplike bir hale getiriyorlar. Ben şahsen karışık duygular besliyorum teknolojiye karşın, yer yer sevip, yer yer lanet okuyorum.
  • skatheist  (21.10.10 05:47:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.