[]

Havalimanı kontrolünde kemer çıkarttırma ve üzerimizdeki metal miktarı

Tamam kemer üzerinde metal var diye çıkartıyoruz ama mesela ben belli bir miktara kadar bozuk parayla geçtiğimde makina ötmüyor. Kemer üzerinde de o ötmeyecek miktardan fazla metal yok gibi. Sorular:

1. Acaba kemer tokasının büyüklüğüne göre bazen ötüp bazen ötmüyor mu?
2. Ya da metal türüne göre de mi değişiyor?
3. Üzerimdeki kıyafetlerde düğmeler de var, onlar niye ötmüyor?
4. Makinanın ötmemesi için minimum metal miktarı ne o zaman?

 
o makinelerin bir hassasiyet ayarı var, şansınıza bağlı. izmirde havaalanında ayakkabımın bağcıklarının delikleri metal diye ayakkabımı çıkarttırmışlardı. galoş ile geçtim makineden!!!


  • vampir akrep  (16.10.10 22:16:15) 
Atatürk Havalimanı dış hatlar da Cat botlarımdaki bağcık kopçalarına bile ötmüştü zamanımda. Kemersiz, ayakkabısız geçtiğimi biliyorum.

Metal dedektörünün seviyesi ayarlanabilir. Misal alışveriş merkezi girişindekilerde ufak tefek şeylerde ötmüyor, bazen telefonla geçince bile ötmüyor.

Özetle minimum metal miktarı güvenliğin işi ve ihbar vs olduğunda bence sistemi iyice hassaslaştırıyorlar.

edit : tüh geç kalmışım yazarken
  • kimlanbu  (16.10.10 22:20:34 ~ 22:20:56) 
zannedersem metal türü önemli. bozuk para pek ötmüyor gerçekten. (bozuk para ötümü?)


  • dehri  (16.10.10 22:42:45) 
Bir de bu duyarlı kapılarda üç ya da dört farklı bölge için farklı ayarlar yapılabiliyor. Örneğin baş kısmını göğüs kısmını kemer kısmını veya ayak kısmını farklı hassasiyetlerde de ayarlayabiliyorlar. Metalin yoğunluğu önemli tabi. Yavaş geçmeniz ile hızla geçmeniz arasınnda da fark oluyor :)))


  • aslagülümseyenbirkediyegüvenme  (17.10.10 17:47:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.