[]

Dizustu Bilgisayarlar ve Ekran Kartlari

Selamlar,

Canlar cigerler eski bilgisayar artik geberdiginden kelli yeni notebook arayisina giristim.

kuvvetle muhtemel alacagim donanim soyle olacak

i7 740qm
4-6 gb ram
320-500-640 gb hdd
led ekran mumkunse
falan filan

lakin bi turlu ekran karti konusuna karar veremedim. aslinda uzun zamandir ekran karti teknolojisini takip etmiyorum. misal ati hd5xxx serisine gelmis, nvidia gt3xx serisine gelmis.

bu durumda siralama nasil olabilir?
mesela ati hd5730, nvidia gt330m gibi bi ekran kartini sikertir mi? secimim tabi bu 2 kart uzerinden olmayacak ama genel bi siralama yapabilirseniz ziyadesiyle mutlu olcam.

edit not: he lan manyak gibi oyun oynamak istiyorum ama cok da abartmayacak fiyat ariyorum. mesela 2100-2400 tl arasi.

 
mediamarkt'a alienware'ler gelmiş. 2699 liraydı 11 inç. 17 inç 6000 lira.


  • sutlu nescafe  (08.10.10 21:44:39) 
www.notebookcheck.net
listeye göre hd5730 biraz üstte 330min.

  • natnan  (08.10.10 22:01:31) 
olayin bokunu cikarmak istiyorsan gtx 460m onericem.. turkiye'de var mi bilmiyorum ama piyasadaki en iyi mobil ekran kartlarindan biri kendisi..

480m var bi de tabi ama..

ama bence:
oyun oynicam diyosan oyun konsolu al.. yanina da bi netbook al.. yok ille bilgisayar diyosan da saglam sistemli bi desktop al, yanina yine netbook al..
  • buzzlightyear  (09.10.10 03:27:41) 
@sutlu nescafe, alienwarelar pahali hocam hic yaklasamam.
@nathan, eyvallah hemen inceliyorum.
@buzzlightyear, netbook kullaniyorum suan zaten ama ihtiyaclarimi hic karsilamiyor. ihtiyacimi karsilayacak donanim zaten oyun oynamaya elverisli, bu yuzden konsola o kadar para vermek yerine ekran karti iyi bir notebook almak daha ekonomik oluyor benim icin.
  • dengesiz pamuk  (10.10.10 17:21:17) 
2400 liraya tv+xbox(ya da ps hangisini istersen artik)+3-5 oyun alabilirsin yahu.. sonrasinda da takas falan filan ile oynamadigin oyun kalmaz yani..
xbox 890 lira
idare eder bi lcd tv 1200 lira
300 liraya da oyun..
hatta yurtdisindan getirme imkanin varsa 300 dolar civari xboxlar..

yine:
2400 liraya toplayabilecegin desktop da hayvani olur ve ustune para da artar..
  • buzzlightyear  (10.10.10 19:58:14) 
hocam benim is sebebiyle zaten dizustu bilgisayar almak gibi bi zorunlulugum var :)
o yuzden masaustu cozumleri isime yaramiyor. keza iyi bir donanima ihtiyac duydugum icin konsola da ayiracak butcem kalmiyor.

  • dengesiz pamuk  (10.10.10 20:51:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.