[]

Eşim yurtdışına gidince ben de gitmiş sayılıyo muyum?

diyelim ki bizim bey/hanım bir work permit edindi ve EU ülkelerinden birine çalışmaya gitti, yerleşti. bu durumda ben de otomatikman oturma izni edinmiş oluyor muyum? work permit'im oluyo mu benim de? bilen biri cevaplarsa harika olur.tenk yu.




 
Avrupa konusunda ozel bilgim yok ama Amerika orneginden yola cikarak "hayir calisma iznin olmuyor" demek istiyorum. Calisma ve oturma izni olan esin seni yanina alabiliyor olmali. Yani sana esinin durumundan dolayi oturma izni basvuru sonucu cikartilabilir. Calisma iznini bilmiyorum.


  • wpi  (23.12.07 20:57:27) 
yüzde yüz böyle deyip yanıltmak istemem ama kesin cevap alana kadar bildiklerimi yazayım.eğer bekar ise giden bu izin sadece kendini kapsıyor, gelecek diğer kişinin kendi imkanlarıyla gelmesi lazım.eğitim olabilir, iş başvurusu olabilir vesaire.evlilik durumunda ise yanınıza gelebiliyor eşiniz, fakat son zamanlarda arkadaş arası muhabbetinden bildiğim kadarıyla o konuda da biraz zorluk çıkarıyorlar imiş, dil sınavı yapılması gündemde idi en son.anlaşmalı evlilikleri önlemek için olmalı.aman yanıltmış olmayayım, dediğim gibi bunlar benim bildiklerim.


  • vampyria  (23.12.07 21:24:55) 
Oturma izni sadece.

Çalışma izni için, sizi istihdam eden firma ile bağlantılı olarak müracaat ediliyor, diye biliyorum. Birebir bunun örneğini İspanya'da gördüm; üç sene kaldım, oturma izni ile; ama çalışma iznim yoktu.
  • cedilla  (23.12.07 21:53:18) 
EU olsalar da temel kanunlara ek olarak ulkeden ulkeye farklilik gosterebiliyor diye biliyorum.


  • pyro clustic flow  (23.12.07 22:07:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.