[]

Mide bulantısı.. ACİL!!!

Hiç bişey yiyemeyen, ilaç içemeyen, ve kusan biri için tavsiyeleriniz nedir?

doktora da gidemeyecek durumda ayrıca...


 
  • sourlemonade  (19.12.07 23:40:17) 
nane limon biraz bulantıyı keser sonra doktora gitsin.


  • sourlemonade  (19.12.07 23:40:56) 
eger uyuyabiliyorsa uyku gibi..


  • raizti  (19.12.07 23:42:40) 
@assert h

evde nasıl yapılır o, kusturabilir diyorlar bi de ?
  • ermanen  (19.12.07 23:42:52) 
bir an önce hastaneye gidip serum yemeni tavsiye ediyorum, 2 kez yaşadım aynı şeyi.


  • frant1c  (19.12.07 23:45:23) 
Kusabildiği kadar kussun... Belki gıda zehirlenmesi falandır, iyidir kusması. Bol su içsin, süt de olabilir. Nane kaynatın(çay yapar gibi), mideye iyi gelir derler. Mümkünse en azından vitamin içsin. Daha fazlasını söylemem abesle iştigal olur. Zira kişinin durumunu(bünyesi/önceki hastalıkları/alerjileri/daha gider bu) bilmediğim ve doktor olmadığım aşikâr...


  • late viper  (19.12.07 23:45:46) 
evde yapilmaz o. hazir satiliyor.
ama kekik varsa belki kaynatip icebilirsin, bir nebze faydasi olabilir (denemedim)

diger haliyle super etki ediyor. evet igrenc kokusu falan ama etkisi 10 numara. bulursan eger 1cay bardagina koy, cok az sulandir. 8'e 2 gibi bir oran diyeyim ben sana. tek seferde icmeye cali$ sonra. parca parca icersen kusarsin.
  • sourlemonade  (20.12.07 00:01:49) 
eğer su içmediği halde devamlı kusuyorsa acayip su kaybeder. benim de başıma geldi doktorsuz,serumsuz geçmez gidemiyorsa eve çağırın doktoru.


  • sourlemonade  (20.12.07 00:38:21) 
ilk önce tesbiti iyi yapmak gerekir, bunun içinde doktor olamaya her zaman gerek yok eğer yediği bir şey falan dokunduysa ateşi ya da başka bir şeyi yoksa sorun sadece kusmaksa basitçe midesini çok kötü üşütmüş, en kötü ihtimalle baya bozuk bir şey yemiş diyebiliriz ama kesinlikle susuz kalmamalı bol bol su içip kusmaya gönül rahatlığı ile devam edebilir. tabi bu 1-2 günden fazla sürerse mutlaka doktora gitmek en iyisidir. Tabi benim de doktor olmadığım aşikar.


  • thefirstfbli  (20.12.07 02:11:24) 
maydanoz cigne...zencefilli $ekerler satiliyor, onlardan da alabilrisin...


  • the man who hears deepest inquisitions  (20.12.07 09:51:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.