[]

tecil muayenesi

yarın askerliğimi tecil ettirmek için askerlik şubesine gideceğim. benim sağ gözümde görme kaybı var. muayene sırasında "bir şeyin var mı?" dediklerinde bunu söyleyeyim mi? çürük almak için falan demiyorum. hastaneye sevk ederler mi, çok uğraştırırlar mı falan diye soruyorum. çünkü mesela birisi şöyle yazmış ekşi sözlük'te: "eli veya bacağı kopmuş, gözleri hiç görmeyen ya da iki böbreği birden alınmış biri değilseniz "sakın ama sakın" muayeneniz sırasında doktorun "bir şikayetin var mı" sorusuna "var" demeyiniz. "orta seviyede skolyozum ve taban düşüklüğüm var" diyerek sevk edildiğim askeri hastanede yapılan muayene sonucunda "sağlam" raporu almak için 15 gün geçirdim, geçirmeye devam ediyorum. yüksek lisans sınavına giriş hakkımı kaybetmek üzereyim. "



bu arada izmir yenişehir askerlik şubesi'ne gideceğim. yarın sabah 8'de orda olsam iyi midir? daha mı erken gideyim yoksa?

 
benim askere gitmeyi engelleyecek kadar problemim yok diyosan kesinlikle söyleme, askerlik şubesinden seni gataya sevk ediyolar, bi göz muayenesi olup çıkıcam diyosun en az 15 gün yatırıyolar seni, üstelik bir yatakta 3 kişi yatıyosun, sabah 6 da kalkıyosun,hastane bahçesine çıkmak sigara içmek yasak, askeriyeden bin beter bir durum.bir iki arkadaşım bu şekilde gatada yattı(muayene ve sevk yüzünden) bu söylediklerimide onlardan duydum.


  • killerbee  (26.09.10 22:42:45) 
benim görme kaybım yok, iki gözüm miyop(8 ve 7.5 artı 1'er numara da astigmat var), askere almadılar.
Görme kaybının askerliğe engel olup olmamasını değerlendirmek biraz askeri hekimin insiyatifinde.

  • efx  (26.09.10 23:08:27) 
arkadaşım eğer sağlığınla ilgili en ufak problemin varsa söyleyeceksin, haybeye kahraman olmanın anlamı yok... neden dersen;

sen şimdi askere alındın, bu gözün yüzünden sorun yaşarsan napacaksın? veya dağa çıktın bişey oldu bu görme kaybın yüzünden kendi hayatını veya silah arkadaşlarının hayatlarını riske atmaya ne hakkın var?

gidersin ilk muayeneye söylersin durumunu, sonra seni askeri hastaneye gönderirler; yoğunluğa göre ve biraz da sana göre (sabah erken gidersen, erken sıra kaparsan işlerin çabuk hallolur) işini hızlıca görürsün. öyle şak diye gider gitmez sana "al bu yatak senin 15 gün yat" demezler... karaciğer biyopsisinde bile 1 gün müşade altında tutuyorlar kaldı ki sana göz ameliyatı yapmayacaklar...

bende izmirdeyim, 2 senedir kilo ve karaciğer yüzünden muayene ertelemesi alıyorum... 2011 nisan da üçüncü kez muayene olucam... hızlı davranırsan ve sadece göz ile ilgili ise olayın 2-3 gün içinde sonuçlanır... pazartesi, çarşamba ve cuma günleri heyet toplanır; sen işini bu günlerden birinde bitirebilirsen ve heyete çıkarsan tamamdır...
  • mortar  (26.09.10 23:44:18) 
tecil icin gidiyorsan cok buyuk bir meseleymis gibi anlatma, sadece bahset. muhtemelen sevk etmezler. tabii o anda subende hazir doktor yoksa direk sevkediyorlar ve is uzuyor.

ornek vereyim, ben ilk tecile gittigimde subede doktorlar yoktu direk askeri hastaneye sevk ettiler. bazi rahatsizliklarim vardi, heyete cikarmaya karar verdiler. film falan cekielcek diye gun verdiler 2 ay sonraya falan kan man derken uzadikca uzadi, bosverdim bitirmedim muayeneyi. yatirma falan olmadi ama git gel oldu iste. goz daha kolay olur muhtemelen.

yoklamayi bitirmedigim icin yoklama kacagi oldum. 2 sene sonra tekrar gittim. subede doktorlar vardi. oyle cok onemli degilmis gibi bahsettim problemlerden. saglamdir diye basti yolladilar.
  • kurukafa  (27.09.10 02:18:29) 
ben askere gitmek üzere başvurduğumda dalağımda büyüme var dedim, askeri hastaneye sevk ettiler, bir gün kan tahlili için, bir gün de ultrason için gittim, sonra kurula girdim ve 1 yıl tecil aldım. önümüzdeki yıl tekrar muayene olacağım. çok da zor olmadı yani anlayacağın. muaf tutulma ihtmalin olabilir. ben muaf tutulmak için değil, orda başıma bi iş gelirse dosyamda yazsın diye söylemiştim, muaf olacağımı da hiç düşünmemiştim. bu işler belli olmuyor.


  • jerith royal  (27.09.10 19:50:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.