[]

iphone 4, ios 4.1

selam,

şimdi yurt dışından iphone 4 gelecek ama bu telefonun işletim sistemi 4.1 ve bildiğim kadarıyla 4.1 için jailbreak yok. e ne yapıcaz? yani sim kartı falan tanımaz di mi bu? 4.2 çıktığında direk itunes a bağlayıp güncelleme yapabilecek miyim? downgrade olayı var mı? bi yardım edin be.

teşekkürler şimdiden

 
downgrade yapabilmek icin ssh ayarlarinin olmasi lazim.. o da jailbreak'li telefonlarda cydia sayesinde yapiliyor.. baska yolu varsa ben bilmiyorum.. yani telefonu yeni aliyorsaniz su durumda downgrade yapamazsiniz.. jailbreak de henuz cikmadi 4.1 icin.. 4.2 kasimda cikacagi icin ugrasmiyorlar muhtemelen.. size tavsiyem yine de alin ve kasim'a kadar aypod olarak kullanin..

bu dediklerimi amerikadan ya da factory unlocked olarak satilmayan herhangi bi ulkeden gelecegini varsayarak soyledim.. eger telefon factory unlocked ise zaten herhangi bir islem yapmadan herhangi bi sim kartiyla kullanilabilir..

jailbreak'in cikip cikmadigini www.jailbreakmatrix.com adresindeki charttan takip edebilirsiniz.. herhangi bi sorunuz varsa yardimci olmaya calisirim..
  • buzzlightyear  (22.09.10 14:12:58) 
süper cevap teşekkür ederim. cihaz amerikadan gelecek, peki amerikada factory unlocked cihaz satılıyor mu?


  • birak bu isleri  (22.09.10 14:15:55) 
hayir satilmiyor. 4.1 jb kasima kadar degil bu hafta da cikabilir. calismalar suruyor. yalniz sizinki ciksa bile unlock buyuk ihtimalle olamayacak. yeni baseband icin daha unlock calismalari baslamadi. jb yaptiktan sonra baseband'inizin unlock edilmesini bekleyebilirsiniz(eger 01.59.00 degilse). unlock yapmadan sim takip kullanamazsiniz onu da belirteyim.

shsh kaydi almak icin tiny umbrella'yi kullanabilirsiniz. simdilik isinize yaramayacak ama ileride yarayabilir. itunes'den kesinlikle guncellemeyin. blog.iphone-dev.org her turlur saglam haber icin takip edin.

bir de su siteye arada bak, bunlar cikartacak buyuk ihtimal: greenpois0n.com
  • only  (22.09.10 14:32:08 ~ 15:42:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.