[]

askerlik

1- 21 eylül itibariyle mezun olacağım. peki 2 yıl tecil ettirdiğimde "tam 2 sene sonra 21 eylül'de askerdir"mi diyecekler? yoksa tecil tarihinden itibaren mi işliyor o süre? yani diyelim 30 eylül'de tecil ettirdim. o zaman 30 eylül 2012 mi oluyor tecilin bitişi. benim bildiğim kadarıyla mezun olma tarihinden itibaren ama gene de emin olamadaım, sorayım dedim.

2- asıl sorum şu aslında: ben 2 yıl sonra yurtdışında master yapmak istiyorum. eylül dönemi için. peki diyelim o gideceğim okulun kayıt tarihi tecil bitişinden sonraya denk geliyor. bu durumda o zaman tecil olmuyor mu? yani yurtdışı master dolayısıyla askerlik tecili için şart nedir? okuldan kabul almamız yeterli mi? yoksa derslerin başlaması mı gerekiyor? (türkiye'de öyle diye biliyorum çünkü)

ya da diyelim tecil bitmeden o ülkeye gittim. sonra orda tecilim bitti. ve master'a başladım. bu durumda tecil ederler mi? yani illa tecilden önce mi başlamak gerekiyor master'a?

 
1-mezuniyete göre oluyor..subatta mezun oldum temmuzda tecil ettirdim..2012 subat yazıyor..


  • 000000  (20.09.10 21:49:20) 
2 - yurtdisina gittiginde(gitmeden once de oluyor galiba Ankara'da ama cok dertli) konsolosluk ve/veya en yakin egitim musavirligine bir grup belge gonderiyorsun onlar senin adina ozel ogrenci dosyasi aciyor. Ayni zamanda da tehir ettiriyor askerligi.

Zamanlamalar konusunda bilgim pek yok ama cogu universite en gec eylul basinda kaydini yapar yurt disinda.
  • natnan  (20.09.10 22:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.