[]

Ubuntu mu? Nasıl edinirim bunu?

Yahu çok özendim şunu;

(bkz: compiz fusion)

pentium 4 - 3ghz
128mb ekran kartı
1.5gb ram

var bilgisayarda. Kaldırır sanıyorum? Eğer kaldırırsa neler yaparak edinebilirim bunu? Xp pro var şu an bilgisayarda tek işletim sistemi olarak. Basitçe anlatabilir misiniz neler yapmalıyım?

Teşekkürler.

 
Benim tavsiyem, yeni bir sabit disk alıp temiz bir kurulum yapmak. Aynı sabit diske kurmak isterseniz Microsoft sürpriziyle karşılaşıp, boot ederken ubuntu'ya ulaşamayabilirsiniz.

Ayrıca ubuntu'yu web sitesinden ücretsiz olarak sipariş edebiliyorsunuz(10 gün içinde elinize ulaşıyor). Ancak son sürümü göndermiyorlar :) Ben zamanında yaklaşık 10(!) adet istemiştim, halen birkaçı duruyor. Versiyonunu hatırlamıyorum ne yazık ki. Eğer Bursa ya da çevresindeyseniz elden ya da kargoyla teslim edebilirim.
  • wehrmacht  (13.12.07 10:23:37) 
çalışır mı bilmiyorum ama çalışsa da yanarlı dönerli şeylerde acaip kasılır.
sırf ekran kartından dolayı diyorum bunu. ama belli olmaz bu işler.

  • darknum  (13.12.07 15:36:54) 
compiz in yeni hali olan bu fusionda bazi ekran kartlari desteklenmiyordu. sitesinde bir listesi mevcuttu onlara bir bakis atmanizi oneririm... benim laptopda desteklemedigi halde acip yamulmustum zira.

ayrica hdd niz tek parca halindeyse eldekinin gitmesi demek bu. o yuzden once 2 parca haline getirin sonra xp varken uzerine ubuntu kurun. tersi durumlarda boot u bozuyor xp ve ubuntuya erisemiyorsunuz.

daha ayrintili bilgi icin ubuntu web sitesine bakis atabilirsiniz.
  • entrapmen  (13.12.07 16:36:42) 
çalışır. ekran efektleri de çalışır. rahat kaldırır.


  • passion rules the game  (13.12.07 17:37:11) 
abicim içinde gparted var zaten onun uzerinden partititon islerini yaparsın. vindoz a vs ulasamaman gibi bisey de vindoz u ucurmadıkca olacak sey degil.

yenı versiyonu da gonderiyorlar bende var 2 tane, birisini birine verdim duruyor digeri de.
  • bryan fury  (13.12.07 18:13:29) 
tüm harddiski tek partition olarak xp ile doldurduysan kuramazsın yoksa kurarsın xp'ye de hiç bişiy olmaz. xp üzerine ubuntu kurunca sorun olmaz ama ubuntu üzerine xp kurarsan sorun oluyor. (xp grub ayarlarını siliyor ama çözümü basit bir sorun bu da)


  • darknum  (13.12.07 22:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.