[]

askerlik tecil

tek ders sınavından yeni geçtim. çıkışımı alacağım. ondan sonra da iki yıllık tecil hakkımı kullanmak istiyorum. ve bazı sorularım var:



1- herhalde benim şu anki tecilim 31 ekim'e kadar oluyor. peki çıkışımı aldıktan sonra 31 ekim'den önceki herhangi bir tarihte gidip tecil ettirebilir miyim? yoksa bir kağıt falan mı gelmesi gerekiyor eve?



2- peki askerlik şubesine götürmem gerekn belgeler nelerdir? mesela fotoğraf kaç tane götürmek gerekiyor?



3- sağlık muayenesi kesin yapıyorlar mı? nasıl oluyor? don gömlek mi kalıyoruz, yoksa anadan üryan mı? (aslında saçma geliyor ama askeriye bu belli olmaz. sorayım dedim)



4- izmir tepecik askerlik şubesine gideceğim. hangi gün ve saatlerde gitmek en mantıklısı?



5- bir de konuyla biraz alakalı olarak soruyorum: şipşak vesikalık kaça çekilir? böyle 20 tane falan mesela. hemen çekip verecekler bana. izmir'deyim burda var mı öyle yer?
normal vesikalıkta kaç gün sonra alabiliriz peki fotoğrafları?

 
1)etttirirsin, eve bisey gelmeyecek. 31 ekim'i gecersen bakaya kalirsin.
2)nufus cuzdani ve 4 fotokopisi, diploma/mezuniyet belgesi ve 4 fotokopisi, 4 resim (benden 2sini aldilar)
3)degisir, beni saglik ocagina gonderdiler, doktor biseyin var mi dedi, yok dedim, imzaladi. sonra bi doktor daha imzaladi.
4)orayi bilmiyorum ama bu ara kesin git. uzun donem celbi yeni gitti, kisa doneme de biraz daha var bu ara daha sakindir.
5)poloroid 8 tane 10liraya cektirdim.
  • feedback  (17.09.10 21:35:30) 
5 - fiyat bilmiyorum şu anda da öyle günler almıyor. çok acilse sabah gider söylersin aynı gün içinde alırsın çok yoğunluk yoksa fotoğrafçıda. normalde bir-iki gün içinde veriyorlar zaten.


  • tepedeki psychedelic adam  (17.09.10 21:39:52) 
1- eve kagit geliyor. ve diyor ki sevgili migelo, ogrenci ertelemeniz sona erdiginden son yoklamanizi yaptirmak uzere 31 ekim'e kadar falan askerlik subesine asagidaki evraklarla birlikte gelin.

evraklardan hatirladiklarim:
verem savas dispanserinden alinmis akciger filmi ve yazi.
diploma
varsa surucu belgesi
nufus cuzdani
varsa sporcu lisansi
4 fotograf (hastaneye sevk edilecekse istenen foto sayisi birden 20'ye cikiyor belirteyim)
evraklarin 3er 4er fotokopisi.

edevlet kullanicisi iseniz son yoklama bilgi formu var turkiye.gov.tr de. onu doldurup subeye oyle gitmeniz isinizi kolaylastirir.

son yoklama islemleri subeden subeye degisir. ama cogunda grup grup koyun gibi sokulursunuz muayeneye. genelde muayene 5 dk. surer, surmez. muayanede donla gecersiniz hizaya. cinsen organ kontrolu ise paravan arkasinda tek tek yapilir. herhangi bir sekilde panik olacak bir durum yok yani. ama bir rahatsizliginiz varsa mutlaka ama mutlaka bildirin muayenede. zaten muayenede boy ve kilo olculur. bir de doktor sorar bi rahatsizligin var mi, bu kadar.

artik hemen her fotografci normal vesikaligi da 20 dk. icinde teslim ediyor. zira tum fotografcilar artik dijital makine ve printer kullaniyorlar.

kolay gelsin.

edit ve not:
2 yil tecil hakkinizi kullanmak istiyorsaniz formda sevk tehiri hakkimi kullanmak istiyorum secenegini isaretliyorsunuz.
  • thunder thunder thunder thundercats  (17.09.10 21:53:51 ~ 21:55:31) 
eve kagit gelmesini beklemek zorunda degilsin. 31 ekimi geciktirirsen de bir sey olmaz (bakaya demek sevk edilip teslim olmamak demek, oyle bir durum yok) sadece yoklama kacagi olursun ve yoklamani yaptirdiginda bahaneni yazmani istedikleri bir kagit verirler oraya sallarsin bir seyler (2 sene geciktirmis biri olarak soyluyorum).

belgelerden emin degilim yazmislar.

en kotu donla kalirsin. en iyi bir isorar bir seyin var mi diye yollar.
  • kurukafa  (17.09.10 22:06:56) 
ozel mesajla gelen bir uyari uzerine ekleyeyim. 31 ekim'i gecirirsen bir sey olmaz ben 2 sene sonra yaptim demisim ama bu kadar abartirsan normal sartlarda sana dava acilir mahkemeye cikarsin ve para cezasina carptirilirsin (su ara 1500tl kadar). Benim durumum biraz degisikti, 2 sene olmadan ilk zamanda biraz gec de olsa gitmis tecil dilekcemi vermis ancak islemlerimi tamamlamadan bosvermistim (askeri hastanedeki muayenem uzun surunce bosverip belgelerimi geri goturmedimdi). Arada kaldigim icin 2 sene ortadan kayboldugumda dava acmamislar saniyorum.


  • kurukafa  (18.09.10 05:30:49 ~ 05:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.