[]

[Vücut Geliştirme] Amino Asit kullanımı

1. En iyi amino asit ürünü hangisi?

2. En uygun fiyata nerden alınır?

3. Hap ve sıvı şeklinde ürünler var sanırım. Hangisi daha iyi?

4. Nasıl kullanılmalı, protein tozu ile beraber kullanılabilir mi, karaciğeri yorar mı?

5. Başka ne önerirsiniz amino asit ürünleri hakkında veya kas geliştirmeye yönelik?

 
1-weider genelde iyidir.
2-kadıköyde vardı bir yer ama tam hatırlamıyorum.
3-sıvı herzaman daha iyidir (sıvısı olan ürünler için) kana daha hızlı karışır
4-birden fazla ürünü aynı anda kullanan çok kişi gördüm dozunda kullandığın sürece sıkıntı olmaz sanırım
5-carbo mass diye bişi vardı dene istersen. az-çok kilo varsa L-carnitine kullanabilirsin

şunlarada bakıver.
ultimatenutrition.com.tr
www.weiderturk.com
  • pposeidon_1  (17.09.10 17:58:49 ~ 18:07:45) 
1- sıvı olarak twinlab'a bak. iherb.com'da bayağı ucuz. onun dışında universal ve ultimate öneririm
3- sıvı daha iyi ama buna paralel olarak daha pahalı. denildiği gibi profesyonel değilseniz bu da lüks olur bence.
4-protein tozuyla beraber gereksiz bence
5-glutamin olabilir.
edit: 2. www.protein7.com, kadıköy'de de yeri var.
  • baldur  (17.09.10 18:10:48 ~ 18:21:54) 
Amino asit ALMAYIN. Amino asit protein tozuyla tam olarak aynı şeydir ama çok daha pahalıya gelir. Zamanında protein tozlarının biyolojik değeri %100 olmadığı için, piyasada daha yüksek biyolojik değere sahip amino asit hapları satılıyordu. Ancak artık protein tozlarının amino asitler ile biyolojik değeri aynı.

Amino asitin servis miktarı 8-10 gramdır. Protein tozunun ise 30 gram (aslında sınırlama yoktur, vücudun sindirebileceği miktar 30 gram kabul edildiği için servis miktarı 30 denilir). Yani antrenmandan sonra vücudun en çok proteine ihtiyacı olduğu anda amino asit kullanırsanız 8 gram, protein tozu kullanırsanız 30 gram proteini kaslara gönderebilirsiniz. Hangisinin daha iyi olduğunu söylememe gerek yok herhalde...

Ayrıca amino asit yapısındaki azot yüzünden karaciğeri daha fazla yorar. Bu yorma öyle büyük bir şey değildir, en fazla sırtta sivilce oluşumuna sebep olur ama protein tozunda bu da yok.

Amino asit protein tozundan çok daha pahalıya gelir.

Amino asit ile protein tozu aslında aynı şeydir. Amino asit protein tozunun yapı taşıdır; sıralı dizilmiş ve birbirlerine peptid bağları ile bağlanmış organik yapılara protein denir. Siz protein de alsanız önce amino asitlerine ayrılıp o şekilde emilir. Yani ikisini bir arada kullanmak saçmadır.

Uygun fiyat ve sağlam bir satıcı arıyorsanız gym-market.com 'u tercih edin. Türkiye'nin ilk vücut geliştirme supplement satıcısıdır, ben 10 yıldır alışveriş yapıyorum.

Vücuda zarar verir mi gibi endişeleriniz kesinlikle olmasın. Tavuktan, yumurtadan bir farkı yoktur, hatta daha masumdur bile diyebiliriz. Aldığınız şey en nihayetinde protein. Kimyasal bir şey falan değil.
  • hiko seijuro  (17.09.10 19:52:16) 
1. animal nitro güzel. nitro g özellikle çok iyi. weider'ın likitleri güzel.
2. bu aöylediklerim için en uygunu yurtduşı. netrition yada bodybuilding.com
3. sıvılar genelde daha hızlı denir.
4, 5. bence protein tozu varken amino asite gerek yok. biraz lüks kaçıyor. ast vp2 ya da optimum hydrowhey yurtışından alınabilir. ya da allstars isotech, ultimate iso sensation gibi alternatifler düşünülebilir. ultimate'in içeriği ve tadı harika. isotech de çok güzel bir ürün. bu bahsettiklerim whey izolat ve antrenman sonrası için harikalar.
  • arnold schwarzeneger  (18.09.10 12:10:34) 
Merhabalar,

Sporcu besinleri ile ilgili tüm ürünleri hammaddeler.com 'da bulabilir, merak ettiğiniz tüm konuları teknik ekibimize danışabilirsiniz..

magaza.hammaddeler.com
magaza.hammaddeler.com
magaza.hammaddeler.com

Hammaddeler.com/Gıda departmanı
  • asl  (04.10.10 10:59:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.