[]

midi klavye tavsiyesi

bir midi klavye tavsiyesine ihtiyacım var. arkadaşımda bir m-auido keystation 49e var. 2 yıldan fazla oldu alalı. 75'e satarım diyor. 175'e almış. temiz alet. ama hem artık garantisi yok hem de ne bileyim 2.el elektronik cihaz bana pek sıcak gelmiyor.
ama gene de sorayım dedim. sizce alınır mı?

yeni başlayanlar için genelde o model öneriliyor. ama gene de sizin de fikrinizi almak isterim. sonuçta piyasada bir sürü marka var m-audio gibi. max.200tl'ye kadar çıkabilirim. bir de m-audio axiom 61 vardı bir arkadaşta. 2 kere arızalandı falan. yani öyle sorunlar çıkartan bir alet de olmasın.

herhalde bu aletler laptoplara usb'den bağlanıyor sadece. ve bildiğim kadarıyla usb'de de gecikme oluyormuş. bu bütün klavyelerde olur mu? ram'i yükseltmek işe yarar mı? bir de usb hızını artıran programlar varmış herhalde. yani bu yavaşlıklar umarım alınan zevki çok baltalamıyordur.

ben şimdiye kadar biraz reason'la haşı neşirdim. ama biraz karışık geldi açıkçası. duyduğuma göre en kullanıcı dostu flstudio imiş. ama sample'ı en bol bulunan da resonmış. siz hangisini tavsiye edersiniz? peki bu programların hepsi bütün klavyelerle uyumlu mudur?

bir de ben de 1 gb ram ve 1.86 ghz dual core var. bunlarla iyi performans alnır mı? ses kartı da laptopla beraber gelen sigmatel audio. gerçi vokal kaydı falan yapmam herhalde. hobi olarak, güzel vakit geçirmek için müzikle uğraşmak istiyorum. şimdiden çok teşekkürler...

 
gecikme ses kartından dolayıdır yüksek asio su olan bir ses kartı almadıkça gecikme olacaktır, keystationun tavsiye edilmesinin sebebi düşük fiyatına rağmen fena olamyan tuşesidir, ha üzeinde hiç fader potans yoktur öyle bir eksisi var, oxygen ler var m audio ikinci modelleri ikinci el fazla olacağını düşünmüyorum ve ben memnunum, arkadaşınızın verdiği fiyat gayet güzel bir fiyat kaçırmayın bence,

usb olayı da usb den midi görebiliyor dediğiniz gibi birde üzerinde bir tane midi ouy oluyor ses kartınız midi destekliyorsa daha problemsiz kullanabiliyorsunuz (bu durumda besleme alamadığı için adaptöre ihtiyaç duyuluyor)

allah aşkına fl demeyin lütfen vsti desteklemesinden başka nesi var, reason iyidir bakın 5 de çıkmış, tutorial falan kurcuklayarak daha da dalınız derim reason a, ama önce ses kartı tabi.

Pc nizde problem çıkarmaz bu arada.
  • kopek  (15.09.10 22:15:09 ~ 22:15:37) 
genelde midi klavye değil ses kartı daha önemlidir, m-audio keystation iyidir bende 88es var... tuşesi de güzel oluyor. piyano olayına girmek isterim dersen en az 61liğini almanı tavsiye ederim. ses kartı olmadığı veya iyi olmadığı sürece latency yapacaktır ayrıca sistemin de pek yeterli gözükmüyor. yani tam emin değilim ama iyi randıman alamazsın gibi geldi bana.


  • groove salad  (15.09.10 22:42:59) 
midi klavyede latency olmasi pek olasi degil ama setup u tam bilmedigim icin bisi diyemiyecegim. DAW da real instrument kasiyorsan programina bagli olarak cacheyi arttirmak veya ram upgrade i isi cozer bence ses kartinin iyi olmasi bir enstruman bagladiginda etki eder.

Ayrica ne yapmak istedigine gore program onerisi sormak daha mantikli, ben protools kullaniyorum ama kayit ve editing icin, sample lar ile bisiler yapmak icin de fl kullaniyorum. kisisel tercih yani.

Klavye olarak da maudio axiom 49 u severim...
  • thefin  (15.09.10 22:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.