[]

Çabuk Yağlanan Saçlar

Arkadaşlar şöyle bir sorum var:
Şimdi ben ince telli ve de çabuk yağlanan saçlara sahip birisiyim,ve de seba-med'in yağlı saçlar için olan şampuanını kullanıyorum bir süredir(sanırım ekşi duyuru'da tavsiye etmişlerdi onu da). Ve de gayet iyiydi aramız bir buçuk ay öncesine kadar, lakin bir buçuk aydır şöyle bir durumla karşılaşıyorum; Sabah evden çıkmadan önce saçlarımı yıkıyorum ama bu saçlar günün akşamına yağlanmaya başlıyor, ertesi günün sabahı ise vıcık vıcık oluyor. nerdeyse yağ akacak o derce. Durup dururken bu yağlanmamın sebebi ne olabilir? Şampuanı değiştirmek mi lazım gelir? Nedir ne değildir?



 
çok uzun süre beklettiyseniz bi şampuanı, ve beklediği yerdeki koşullar da içindeki kimyasalın yapısını değiştirebilecek gibiyse şampuanınızdan olabilir diye düz mantık yürütüyorum. ancak şampuan konusunda clear in lacivert kutularda satılanlarını tavsiye edebilirim.


  • rentts  (10.12.07 22:16:58) 
saçlar sık yıkadıkça daha çabuk yağlanmaya başlıyor. çok sık yıkamanın kaçınılmaz sonucu malesef.. havaların soğumasına bağlı olarak vücudun yağ üretimi de artıyor olabilir düz mantıkla.. bence saç kremi falan kullanıyorsanız kullanmayı kesin, şampuanı değiştirmek de kısa süreli bir çözüm olabilir belki.. ben 2-3 ayda bir dönüşümlü olarak elseve'in citrus'unu ve sebamed'i kullanıyorum. işe yarıyor.

bir de zamanında konuyu danıştığım bir kuaför bana "kuru saçlar için" olan şampuanlardan kullanmamı tavsiye etmişti. eğlenmek mi istedi yoksa gerçekten işe yarar mı bilmiyorum denemeye cesaret edemedim.
  • bulanti  (10.12.07 23:49:48) 
kuaförlerin önerdiği şampuanları sakın ha almayın derim ben. (eğer kuaför tanıdık falan değilse) genelde çakal oldukları için size kakalamaya çalışıyodur vitrinde 3-5 aydır duran şampuanları. dilim yandı ordan biliyorum.


  • rentts  (11.12.07 00:09:15) 
aynı durumdan şikayetçiydim bir zamanlar o yüzden kendi yaptıklarımı anlatayım. her gün yıkamanın kaçınılmaz sonucu oluyor aşırı yağlanma o yüzden gün aşırıya düşürmek gerek. şampuanı değiştirin bence. bir de sıcak suya biraz sirke karıştırın, duş almanız bitince çıkmadan hemen önce saçınıza dökün, fazlası aksın diye saçınızı şöyle bir durulayın (ama çok değil tamamen akıp gitmesin). kafa derinize masaj yapıp çıkın. bunu birkaç kere yapınca iyi geliyor üstelik kepek varsa onu da bitiriyor. ben böyle atlattım şahsen.


  • quasiromantic  (11.12.07 10:48:37) 
kerastaseın saç derisini arındırıcı mavi bi şampuanı var onu öneririm. bir de raush mu baush mu tam hatırlamadıgım bitkisel bi şampuanın yağlı saçlar için olanını deneyiniz. hiç olmadı devamlı yıkayınız her gün. kuruyacaktır saçlarınız bir süre sonra. en son çözüm ise boyatmak. sağlıksız bir çözüm olsA da işe yarar.


  • likeinme  (11.12.07 14:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.