[]

köpeğimin ilk gecesi

bugün golden retriever cinsi bir köpek aldım, 2.5 aylık. evimizin üst katı inşaat halinde ve orada bir odaya koydum. fakat hayvan rahat duramıyor çıkmaya calısıyor kapıya vuruyor, garip iniltiler sesler çıkarıyor. acaba anasından ayrıldı da yalnız kalmaya mı korkuyor ya da tuvaleti filan mı geldi, tuvaleti geldiyse nasıl yaptıracaz, ya da yalnız kalmaktan korkuyorsa ne yapmalıyım. elbet susar diye yanından ayrıldım ama hala cıkmayı deniyor, sesleri geliyor?

ne olacak bu işin sonu? acil bi yardım..


 
köpek besleme tecrübem çok az ama garibi ilk ailesinden alıp ilk günden tek başına bırakmayın yahu. tabii ki ağlar daha 2.5 aylık diyorsunuz, bildiğiniz bebek. bence bu geceyi onunla birlikte geçirin. köpek beslemeye karar verdiğinize göre, geceyi aynı odada geçirmenin sorun olmayacağını düşünüyorum.


  • red g  (12.09.10 00:49:22) 
@red g, dediğiniz doğru olabilir ben de öyle yapsam mı diye düşünüyorum ama acaba yalnız mı bırakmak gerek alışsın diye bilmiyorum ki.


  • popara  (12.09.10 00:58:49) 
red g'nin dediği gibi daha bebek o.ilk geceden boyle odaya kapatıp yalnız bırakırsanız olmaz.bi sure onu eve ve kendinize alıştırmaya çalışmalısınız.bunun için de ozgur bırakmalısınız belli ölçülerde.

çişi kakası da gelmiş olabilir.balkon,bahçe gibi bir yer varsa oralarda yaptırın enazından yoksa bulunduğu yere yapabilir ve sabaha kadar da orada kalacağını dusunursek..

bir de ona bi yaşam alanı olusturmalısınız mutlaka.ne buyuduğunde ne de şimdi(ozellikle şimdi) bir yerlere kapatmaktan kaçının bence.

edit: tabii korkuyor olmalı bir de.daha kucucuk ve bir odada tek başına.onun su anda şefkate cok ihtiyacı var ve herzaman da oyle olucak ;)
  • saleen  (12.09.10 01:00:52 ~ 01:02:19) 
@red g, saleen, aslında doğru diyorsunuz, ben en iyisi eşlik edeyim bu gece kızıma, başka yolu yok, öyle de beni uyutmayacak böyle de :)


  • popara  (12.09.10 01:03:47) 
tuvaleti geldiyse çıkartıp gezdireceksin tabiki =) günde 2 3 defa çıkarıp dolaştırman lazım köpeği. bunu bir düzene oturtursan köpek de kendini şartlar ikiniz de rahat edersiniz sonra


  • argent dawn  (12.09.10 01:04:23) 
al al sen :) bu gecelik tek basına kalmasın bari.sonra rurouni'nin dediği gibi alıştırırsın.zaten uyutmaz seni o muhtemelen,zorla aldırır kendini :)


  • saleen  (12.09.10 01:18:05) 
yaziktir yaa. :( ben ne yaptim da tiktilar buraya diyordur garibim, ne bilsin kopecik. bir de karanlikta heralde. uzuntuden ulser olur sonra


  • bir varmis bir yokmus  (12.09.10 02:00:26) 
seni beş yaşında annenden ayırıp bir odaya kapatsalar ağlayıp çıkmaya çalışmaz mıydın yani. madem aldın o yavruyu küçücük. annesi sen olacaksın. anne derken cinsiyetinin önemi yok bu noktada.


  • synick  (12.09.10 02:04:29) 
yanınıza alsanıza yalnız bırakılır mı o?!


  • grgn  (12.09.10 02:28:37) 
öncelikle ilgilenen, öneride bulunan herkese teşekkürler :) yanına gittim, meğerse sadece yalnız uyumaktan korkuyormuş, ayağıma sarıldı, uyuya kaldı :) köpekleri bu etkileşimlerinden, bu insanla alış verişlerinden dolayı sevmiyor muyuz zaten :) balık olsa tınlar mı?

mışıl mışıl uyuyor şimdi, kuzu gibi beyaz..
  • popara  (12.09.10 03:09:55 ~ 03:10:59) 
agghhh ne tatlıdır o şimdi :) iyi yapmıssınız yalnız bırakmamakla.artık ilerleyen zamanlarda nasıl davranacağınıza,nasıl eğiteceğinize duruma gore siz karar verirsiniz.buarada gezdirmeyi de ihmal etmeyin ;)


  • saleen  (12.09.10 11:20:12) 
ben de aynı sorunu yaşamıştım. bir odada uyur sandım. ama kapıların hepsini açtırıp istediği odaya girip çıkmadığı sürece uyumuyor. etkileşim istiyor özellikle yavru ise. yakın olmak istiyor.


  • lady godiva  (12.09.10 22:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.