[]

Çalıntı laptopumuz var

dün arkadaşımın laptopunu otoparkta arabasının camını kırarak çalmış hırsızlar.tamam laptop zehir zıkkım olsun da.laptoptan daha önemli olan içindekileri bizim için.laptopta şifre vardı kullanıcı şifresi.muhtemelen onu formatla hallederler.bizim dosyalar d sürücüsündeydi zaten.Neyse sadede geliyim ben efenim laptopu çalan öküz bunu kullanırsa internete falan girerse bizim teknik ve hukuki olarak bu laptopu bulma şansımız nedir?bunun için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?bu olay başına gelen duyan gören bir sonuç elde eden varmı merak ediyor ve bizim için altın değerinde olacak olan cevaplarınızı bekliyorum




 
arkadaşın evine giren hırsız cep telefonunu ve laptopını çalmıştı 2 sene oldu nerdeyse ses yok. yapabilecek tek şey polise başvurup beklemek. telefon çalındığında eskiden takip edip buluyorlardı şimdi sadece telefon çalıntıdır teslim edin yoksa kullanıma kapatılacak diye mesaj atıyorlarmış. düşün artık telefonla bile ilgilenmiyolar bulunması kolay olduğu halde, laptopın hiç şansı yok maalesef.


  • 8kobe8  (03.09.10 05:38:22 ~ 05:39:53) 
sahibinden.com gittigidiyor.com takip et, mutlaka satmaya kalkar...
umarım tanırsın fotoğrafından laptopu.
tanıyınca da boş yere gitme polise, ilgilenmezler, ben elden alacağım, bilgisayarı görmem lazım de, buluşmaya da 5-6 kişi gidin, sonra da çökün adamın üstüne..
başka şekilde bulamazsınız
  • de jure  (03.09.10 08:22:08) 
Bizim de yeni aldigimi netbook calinmisti. Yeni oldugu icin icinde cok az dosya ve bilgi vardi. Hirsizliktan sonra ifadelerimiz verdik ve netbookun uzerine su ictik.

Ama olaydan 3 ay sonra Gayrettepe subeden aradilar ve calinan netbook'u bulduklarini soylediler. Netbook'un icinde cok az bilgimiz olmasina ragmen, polisler dedektif gibi calismis ve bize ulasmislar.

Bilgisayara format bile atmamisti hirsizlar, belki bu biraz su serper yureginize..
  • yilmazyildirim  (03.09.10 08:27:03) 
ilan başlığı sanki elinizde çalıntı laptop var ve satıyormuşsunuz gibi olmuş.
ayrıca muhakkak karakola şikayette bulun az da olsa bulunup getirilme ihtimali var.

  • ground  (03.09.10 09:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.