[]

Niye bazılarımız diğerlerinden daha iştahlı/ Bunun önünü nasıl alırız?

Yakın zamanda vejetaryen oldum, ayrıca acaip sağlıklı besleniyorum: Beyaz un, beyaz şeker ağzıma sürmem, çok sebze yerim, hazır gıda yemem.. Ama bütün bunlara rağmen halen hayvan gibiyim! Benim sorunum çok iştahlı olmam: Yani az ve sık yiyin derler ya, ben çok ve sık yiyorum.

Bu maalesef sonradan olan bir şey de değil, yani üzülünce, kızınca yerim gibi bi durum yok, her durumda yerim affetmem. Küçükken anlatırlardı ne kadar iştahlı olduğumu, bir yaşımdan sonra diğer yemeklerin tadını alınca memeden kendim kesilmişim mesela. Halen de, sürekli yemek düşünüp yemek yapıyorum.

Şimdi size iki sorum var

1) Niye ben böyleyken etraftaki genç kadınlar yemekle hiç ilgilenmiyor, kedi kadar yiyorlar? Geneik mi bu? Bir yerlerde okumuştum, şişman insanlarda zayıflara göre daha fazla yağ hücresi varmış, yani zayıfların hücreleri büyüyüp küçülse bile şişmanlarda iştahla semirtilmeyi bekleyen daha fazla hücre oluyomuş. Bununla mı ilgili?

2)Bu iştahı azaltmak için neler yapılabilir? İştah kesici ot/çöp var mı?Yahut hipnoza falan mı gitsem naapsam? Ben de o yemekle alakası olmayan, bulursa yiyen bulmazsa yemeyen insanlardan olmak istiyorum.

Allah aşkına irade demeyin, yahu içim yemek lstiyo anlatamıyorum:(

 
Yemek yemeden önce, hani bazı markaların ürünleri var böyle suyla yiyince midede acaip şişiyor, onlardan yiyin bence.


  • whoosie  (31.08.10 11:38:40) 
şekerine, tiroidine baktırdın mı? yağ hücresi hikayesi, bi kere oluştu mu bi daha yokolmaz onu diyor. yoksa şişman insan daha çok yağ hücresiyle doğmuyor.


  • no avalon  (31.08.10 12:17:03) 
bence bu damak zevkiyle ve küçüklükten gelen yeme alışkanlığı ile ilgili bişey. üniversiteye kadar şişman bi dönem geçirdim annem sürekli pasta börek, hamurişi yapardı ve cok da lezzetli yapardı damak zevkim bu tür gıdalara yönelik olarak gelişti. halbuki ben küçükten az yemeye ve bu tür gıdaların kötü olduğu düşüncesine alıştırılmış olsydım belki şu an pasta gibi şeyler benim hayatımın vazgeçilmezi olmayacaktı. üniversiteye başladıktan sonra az yiyerek değil ancak yeme alışkanlığımı değiştirerek zayıflamayı başarabildim ve şunu farkettim insanın yedikçe yiyesi geliyor yani ne kadar çok sana lezzetli gelen, damak tadına uygun gıdalardan yersem bi müddet sonra bir doyumsuzluk oluşuyor ve sürekli aklına geliyor her gün yemek istiyorsun. bence önce porsiyonlarını küçültmeye ya da tercih yapmaya başlayabilirsin. mesela önce yağsız, kepekli, light ürünleri sevmeye çalış. diyerlim ki canın o gün pasta yemek istedi. eskiden öğle yemeklerinde tıka basa yiyordun bu sefer öğle yemeğinde sadece pasta ye akşam yemeğinde sebze yemeği ye. ben bu şekilde kilomu koruyabiliyorum ama kilo vermek için kesinlikle çok daha az yemek ve fiziksel aktivitede bulunman gerek. o hiçbişey yemeyen zayıf kızlardan benim çevremde de var, günde bi kaç lokmayla doyabilen bir insanın kilo vermesi sonuçta da kilo kaybından ölmesi gerek. bu kızlar yemek yemeyen abur cubur yiyen kızlar. gidip evde gizli gizli jelibon, çikolata falan yiyorlar.


  • overdose  (31.08.10 12:30:19 ~ 12:31:39) 
2)sigara. nokta.


  • cro magnon  (31.08.10 12:30:35) 
zamanında metabolizma hızlandırdığı söylenen çaydır, baharattır vs çok şey denedim akapunktura bile gittim ve bunların hepsinin palavra olduğu sonucuna vardım zaten akapunktura da gitsen çer çöpte içsen yanında rejim veriyorlar. ben şu sonuca vardım metabolizmayı hızlandıran tek şey var o da yemekten önce aç karınla yaptığın spor. iki katı kalori yaktırıyor.


  • overdose  (31.08.10 12:37:05) 
Eski bir zayıf yeni bir şişman olarak cevap vereyim:

1) Duygusal yeme bozukluğu: Sosyal ilişkileri iyi olmayan insanlar ve fazla meşgalesi olmayanlar bu durumu fazla yemekle bertaraf etmeye çalışabilir. Beyin açlığı ile fiziksel açlığı karıştırmamak lazım.

2) Sağlıklı olmayan besinler de kişinin daha fazla iştahının açılmasına neden olabilir.

3) Midenin haddinden fazla asit salgılaması: çabuk sindirilen besinler daha çok acıkmaya neden olabilir.

4) Az protein alımı: Protein geç sindirilen bir maddedir ve ne kadar çok protein o kadar az açlık demektir. Hayvansal protein çok önemlidir, vejetaryenlik sağlıklı değildir.

5) Vücutta serotonin salgısının az olması: serotonin en çok bağırsaklarda bulunur, depresyonla gelirse daha çok yenebilir.

6) Fiziksel bazı nedenler: tiroid, diyabet vb...

7) Yeme alışkanlıkları: Önüne yemek koymayan biri yoksa hazır yemeye alışmak mümkün, hazır yemekler de kişiyi daha çok acıktırmayı baz alırlar.

8) Yüksek glisemik indeksli gıdalar daha çok acıkmaya neden olur.

İkinci sorunun cevabı tam olarak bulunamadı. Sanırım obezite biterdi bunun cevabı bulunsa idi. Ama ben protein ağırlıklı beslenmeyi öneririm.
  • groove salad  (31.08.10 12:48:42 ~ 12:50:18) 
Genetik olayını boşver, çok yediğimiz için yağ hücresi oluşturuyoruz, o hücreler de sonra yok olmuyor sadece küçülüyor.

kilo vermek istiyorsan en önemli şey spor yapmak. yakmadan kilo veremezsin.
ikincisi ise tercihen bir diyetisyene danışarak sağlıklı bir diyet oluşturmak.
ben karbonhidrat diyeti uyguluyorum, taş devri diyeti de diyorlar. kalori hesabı yapmıyorum, ama kesinlikle şeker ve tahıl içeren şeyleri bıraktım.

güzel bir diyet bul, bol bol spor yap.
dendiği gibi aynı miktarda protein daha geç sindirilir, kandaki glikoz miktarı daha az dalgalanma gösterir, bu sayede aniden bastıran açlık hissi zamanla azalır.

bence psikolojin ve modun da çok önemli. kilo söz konusu olduğunda abartır genellikle kadınlar, kendine acımasız olma.
kiloyu da problem yapma, sadece kendini mutlu edecek kadar diyet yap. maksadın hayatını az çok düzene sokmak olsun, belli bir kilonun altına ineyim de ne olursa olsun deme.
hayat tadını almadıkça ne işe yaramış yaptığın diyetler. :)
bu üçü birlikte olursa bence güzel ve mutlu bir insan olursun.
  • dark wing duck  (31.08.10 14:59:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.