[]

Adventure Oyunları

Geçen bi level dergisi aldım bütün gündemdeki oyunlar fps'li mps'li, ben istiyorum ki Monkey Island, DOTT, Full Throttle, Grim Fandango tatlılığında adventure oyunları olsun. Grim Fandango yazarken de içim titredi, 3d olmasın. broken sword ya da gizem çözmeli dandik adventure oyunları da olmasın.

Var mı böyle şeyler artık?


 
(bkz: zork the grand inquisitor) biraz eskidir ama olsun. tek geçerim...


  • tahret muslugu  (03.12.07 10:12:17) 
  • ermanen  (03.12.07 11:07:44) 
bu sene baslarinda "secret files tunguska" cikmisti.fena sayilmaz.


  • mandayuvasi  (03.12.07 11:39:50) 
1-2 sene önce de martin mystere'nin oyunu çıktı, sağlam ikon adventure


  • duk leto  (03.12.07 14:39:45) 
the longest journey i oynamadım ama onun devamı the longest journey 2: dreamfall u kesinlikle tavsiye etmem, oyun değil interaktif film sanki.

sam&max hit the road vardı süperdi. onun da 3 boyutlusu çıkardılar. oynadım sam ve max in şahane esprileri dışında pek bir şey yok, ayrıca fazla basit.

tunguska bunlardan iyi, bulmaca filan da var, kolaylar gerçi. vasatın biraz üstü işte. bulmaca seviyorsan myst serisi var. adventure mı oluyor tam olarak bilmiyorum.

martin mystere sırf martin mystere için oynanır. yapan ekip büyük düşünerek çıkmamış yola ama sonunda güzel bir şey olmuş bence. kısaydı sank biraz, biraz da yerler kısıtlı.

lucasarts serisini yazmışsın genelde ama fate of atlantis yok listede. oynamadıysan oyna derim. scummvm+games paketi torrentlerı var onların içinden güzel oyunlar çıkıyor.

yenilerden wanted diye kovboylu bir oyun var, mütevazi ama güzel, şirin bence. yüzde 90 adventure, 10 da arcade. benim hoşuma gitmişti.

discworld vardı eskilerden. hatta eskiler için (bkz: gelmiş geçmiş en iyi adventure oyunu)

sanitarium kraldır. atmosferi süperdir. xp de çalıştırması biraz problem tabii. vmware tavsiye ederim, yama filan pek işe yaramıyor.

belki de sorarken listeyi kısa tutmak istediğinden oynadığın oyunları tekrar etmiş olabilirim, kusura bakma. aslında niyetim yeni oyunlar yazmaktı ama aklıma gelmedi çoğu.

paradise diye bir şey almıştım. güzele benziyordu ama benim eski sistemi kastı biraz (evet adventure) dvd sini bulursam ve de oynarsam yazarım buraya. ama açılış demosu filan gayet iyiydi.

aklıma gelirse yazarım daha.
  • cashkopat  (03.12.07 17:16:22) 
woodruff and the schnibble of azimuth. sağlam sabır ve sarsılmaz akıl sağlığı istiyor, bir de layığıyla gülebilmek için çene kası + üst düzeyde ingilizce.. for king's throne room, please dial "kah blaz zıg dru" on your tobozon


  • lepidodendron  (03.12.07 19:22:20) 
"3d olmasın" dediğini göz ardı edersek; kesinlikle syberia, ardından da syberia 2.


  • metalyric  (03.12.07 21:13:30) 
still life, bug li olmasina ragmen paradise, nancy drew sever misin bilmiyorum ben yoklukta oynarim, runaway 1/2, en son cikan atlantis (bunu sevdim ben), echo : secrets of bilmemne .. moment of silence'a bayilmistim ben, ayni sirket overclocked diye bir oyun yapiyor su sira, cok yakinda a vampyre story cikacak, sinking island cikacak (microids yapimi, kalite garanti).
aklima gelirse yazarim daha

  • turkish tekila  (03.12.07 23:23:12) 
yine microids den amerzone diye bir oyun vardi, atmosferi beni cok etkilemisti bundan bir 7-8 yil once.

wampire thr ressurection, iki oyundan olusan bir serinin birincisi yada ikincisi olabilir bu emin deglim.

maniac mansion var. cok eski ve bir cok kisinin cok sevdigi bir oyun.

sanitaruim'u kesin oyna, arkadaslar da soylemis ama sakin gozardi etme cok sey kacirmis olursun.

blade runner var, iyi diyorlar ama ben oynamadim.

the x files var, video goruntulerinden olusmus bir oyun. ortamalamanin uzerinde diyebilirim.

www.adventuresoul.com bu siteyi arastir bayagi bir fikir edinirsin. site turkce.
  • temizkopat  (04.12.07 03:23:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.