[]

Wireless Şifre Kırma

Evimde internet varken başkasınınkini kullanacak değilim, etik olmadığını da biliyorum ama dışarıdayken acil bağlanmam gerekirse diye şu işi öğreneyim dedim. Bir program kurarız o şifreleri dener kırar sanıyordum ama karışıkmış baya. Zaten net stumbler da laptopın adaptörünü tanımıyor o yüzden de yattı sanki.

Daha üstüne gideyim mi bu işin yoksa hiç uğraşılmayacak iş midir bırakayım mı hı?


 
dışardayken pırt diye olacak bir iş değil. daha çok evinde internet bağlı olmayıp sürekli kırdığı internete girecekler tercih ediyor.


  • sarper361  (24.08.10 12:37:04) 
Ralink veya atheros chipsetli bir usb wireless adaptor alacaksın. Sonra vmware ile linux kuracaksın. aircrack programı ile rahatça kırabiliyorsun şifreleri. Ralink chipset sadece WEP'leri kırabiliyorken, atheros chipset hem WEP hem WPA kırabilmektedir.


  • exordinary  (24.08.10 12:54:11) 
modemin markasıyla mı yoksa ttnet ile mi alakalı bilmiyorum ama en azından 8 haneli şifre istiyorlar. şifre koymayı bilen biri zaten karışık birşeyler koyacaktır şifre olarak harf ve rakamların olduğu. bilmiyorsa bile en azından 8 haneli bir şifre olduğundan o tip programların deneme yanılma yöntemiyle o şifreyi bulması çok zor ve. bulması çok uzun sürebilir.


  • baldur  (24.08.10 12:55:23) 
zor ve karışık işler bunlar


  • xenophobe  (24.08.10 13:06:24) 
WEP ile şifrelenmiş eski modemlerin şifresini 5-10 dk'da kırarsın ama son 2-3 yılda yaygınlaşan WPA2 ile şifrelenmiş yeni modemlerin şifrelerini kırmak için çoook uğraşman gerekir. Öyle bir cafeye oturup da üst kattaki şirketin ağ şifresini kırmak çok çok uzun iş...


  • metal revolution  (24.08.10 18:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.