[]

Bilgisayarım açılmıyor...

Kendisi masaüstü. Basıyorum düğmeye, çalışmaya başlıyor, bir saniye içinde kapanıyor. Fanlar dönmeye başlıyor, küt diye duruyor. Yüzlerce defa bastım, aynı şey oluyor.

Herhangi bir parçası yanmadığından eminim, çünkü aynı durum devam ederken bir seferinde açabildim ve sorunsuz çalıştı. Sonra kendim kapattım, şimdi açılmıyor.

Olası sorunlar ne olabilir?

 
sıcaklardan ve uzun süre temizlenmediğinden dolayı fan yetersiz kalıyor olabilir. fanı çıkarıp temizleyebilirsin.


  • mahallenindelisi  (23.08.10 16:48:45) 
ramlerini çıkart. sadece bir tanesini farklı bir slota falan tak. hatta bunu bikaç kez dene. denerken hdd kablosunu falan da cıkartsan iyi olur bence.
nedenini bilmiyorum falan kendi bilgisayarımda bu sorunla karşılaştım. bu işlerden biraz anlayan birine sordugumda ramlerin bilmemne kodunun aynı olmasına dikkat etmem gerektiğini (farklı zamanlarda almıştım ramleri) o kodun aynı olması gerektiğini falan soylemişti. hızları degil ustunde yazna bi kod gostermişti de 4 hane falan bi sayıydı 1500 gibi.

bana çok inandırıcı gelmemişti ama hakikaten de ramler tek başına çalışırken birlikte çalışmama inatları vardı.
  • wilhelm kempff  (23.08.10 16:55:30) 
Deneyeyim. Ama daha bir saniye olmadan hemen duruyor. Yeniden güç düğmesine basarsam hiç çalışmıyor, güç kaynağını kapatıp açıyorum, sonra kasadan tekrar çalıştırıyorum, yine bir saniye içinde duruyor...


  • samterk  (23.08.10 16:59:24) 
combofix kur hocam


  • şaman  (23.08.10 17:00:18) 
Anakartın üzerindeki fan (kuzey köprüsü fanı) çalışıyor mu?


  • sourlemonade  (23.08.10 17:18:24) 
1- birden fazla ram varsa sök üfle slotları hatta süpürge tarzı birşey varsa temizle.. sonra tek bir tane rami bir slota tak...
2- hdd kablolarını kontrol et... cd/dvd/flopy kablolarını tamamen sök (power suplyden gelen güç kabloları da dahil olmak üzere)
3- işlemci fanını sök işlemcinin üzerindeki beyaz macuna dokunma.. işlemci fanına kompresor vs. yardımyla iyi bir temilik yap
4- ekran kartın on board değilse ekran kartını sök üzerindeki minik fan muhtemelen çentiklerle tutuyordur onu çıkar ve temizle aynen geriye tak
5- kuzey köprüsünün üzerinde soğutucu var mı kontrol et.. yoksa git soğutucu al 2-3 liraya varsa eğer soğutucuyu sök bir mermerin üzerinde 5 dk beklet..
6- denedin çalışmadı
7- git bi power supply al çalışsın :)

p.s. : parçaların zarar görmediğine emin olduğun için böyle yazdım
öpt mck kib tsk thy
  • .aylin.  (23.08.10 17:20:20) 
cosmicstring: Evet, fan çalışıyor.
aylin: Bir bayandan beklenmeyecek kadar derin bilgisayar bilgin beni korkutuyor. Sarah Walker falan mısın yoksa :)

Yakın zamanda süpürge tutmuştum ama tornavidayı alıp hemen temizliğe girişiyorum tekrardan.
  • samterk  (23.08.10 17:54:40) 
Olmaayii :(


  • samterk  (23.08.10 22:11:38) 
Anakarttaki her şeyi çıkarın, en hayati zımbırtılardan başlayarak teker teker takarak açmayı deneyin. Her seferde tek bileşen takacaksınız.


  • sourlemonade  (24.08.10 00:19:44) 
Artık hiç tepki vermiyor. Bios pilinden şüpheleniyorum ben de.

Bios pili ne zaman devreye girer? Bitince veya hiç takılmazsa ne olur?
  • samterk  (24.08.10 00:48:58) 
bios pili bitince sistem zamanı ve bios ayarlarını tutamaz hale gelir, bilgisayarın çalışmasıyla alakası yok bildiğim kadarıyla. sizin sorununuz psu sorununa benziyor, başka bir psuyla deneyebilir misiniz?


  • montreal  (24.08.10 01:10:06) 
merhaba tekrar...
benim sarah'la falan ilgim yok :) senin de bilgisayarının bios pili ile ilgisi yok, sadece sistem girdi kayıtlarını hafızalar o kadar.. bir nevi akü görevi...
önce bir yerden power supply bul dene çalışmassa ram bul olmadı cpu arızalı..
  • .aylin.  (24.08.10 23:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.