[]

Ankara - Bakü direkt otobüs. Olmadı alternatif ulaşım yolları.

Baküde bir üniversiteye gideceğim. Ulaşım için kara yolunu kullanmayı düşünüyorum(uçak ateş pahası) ve Ankarada yaşıyorum.
İstanbulda Avrupa Garajından İstanbul-trabzon-artvin-batum-gence-bakü güzergahı izleyen otobüsler kalkıyormuş. Ama zaten 45-50 saat sürecek yol için bir de 6 saat İstanbula gitmek, koca valizlerle orada yol bulmaya çalışmak istemiyorum. Bu yüzden Ankaradan kalkan Bakü otobüsleri var mı öğrenmek istiyorum.(İstanbul otobüsüne boludan da binilebilir belki ama Ankaradan kalkan varsa onu kullanmak daha cazip) Otobüs firmaları asırlık yahut teknoloji özürlü olduklarından çoğunun web sitesi bulunmuyor. Bu yüzden ekşiduyurucuların deneyimlerinden yararlanma vaktidir diye düşündüm.
İkincil olarak ulaşım için alternatif tavsiyelerde bulunursanız da makbule geçecektir.
Şimdiden teşekkürler : )

 
Aşti'ye gidin sorun. İstanbul'dan varsa Ankara'dan da vardır.


  • paranormal  (22.08.10 12:07:37) 
Ankara'dan bakü'ye gidecekseniz tavsiyem önce tebriz'e trenle, ordan baküye otobüs veya taksi/dolmuş ile geçmek. evet tren uzun sürüyor ancak yolda en az 8-10 saat uyuyacağınız için kuşetlerde yata yata zaman daha çabuk geçer, restoranda yemek yer çay içersiniz, üstelik kuşetlide pek çok aile var ve öğrenciyseniz sizi resmen "beslerler".

tebriz'den bakü'ye kalkan otobüsler de yanılmıyorsam 6 saatte ulaşıyor bakü'ye. taksi dolmuşlar da var, ucuz ve rahat ancak bavul varsa sıkıntı olur.
  • tekosin  (22.08.10 14:19:00 ~ 14:20:13) 
Ankara'dan Baküye direkt otobüs varmış. Starok ve Mahmut(d) turizm her cuma günü ankara-bakü seferi yapıyormuş.

@tekosin, Tebriz üzerinden trenle gitmek çok çekici geldi fakat kuşetli vagonda kuşet ücreti mi ne ödeniyormuş her garda. Onlarla beraber pahalıya geliyor biraz. (normal bilet 25€. Van ve Tatvan garlarında +4€ 'diğer garlarda' + 10€(nitekim tam anlamadım diğer derken ne kastediliyor. Her istasyonda alınıyorsa fazla pahalı. ama tren kültürüm yok birşeyleri yanlış anlıyor olabilirim.))

Neyse, kısaca varmış. Bir gün birinin işi düşerde bin yıl içinde sararmış papirüsten bu duyuruyu okursa diye söylüyorum, otobüs firmalarını eski yöntemlerle arayın. henüz internetten haberdar değiller. Haberdar olsalar bile yanlış bilgi veriyorlar. (mesela trabzondan baküye Metro Turizm seferleri olduğuna dair bir bilgiye ulaşabilirsiniz, ama kendisi yanlış bir bilgi)
Yardımcı olanlara tekrar teşekkürler ;)
  • dream eater  (24.08.10 03:08:12 ~ 03:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.