[]

Vize alabilme ihtimalim..

17 yasindayim, sömestrda viyana'ya uçmayı planlıyorum 10 günlügüne. abim oranin vatandasi degil orada okuyor (yüksek lisans) onun evinde kalacagim gittigimde. acaba turist olarak vize verirler mi? ßi de bankada bilmem kac bin € para gösterme şartı varmis benden de istenir mi o? lise ögrencisiyim sonucta. teşekkürler




 
para yerine ev tapusu falan göstersek te oluyor mu yani


  • utkujan  (21.08.10 18:36:35) 
ozet geciyorum: annenin babanin isi maas bordrosu ve tapusu varsa cok rahat gidersin, tabi kendi banka hesabinda yamulmuyorsam gunluk 30 euro gibi bir para olmasi gerekiyor. konsolosluk websitesine bak evrak listesi olur.


  • erich  (21.08.10 19:02:58 ~ 19:40:58) 
zaten yariyil tatilinde gidiyorsunuz, buyuk ihtimal okulunuzla ilgili bir ogrencilik belgesi isteyeceklerdir. bu turkiyeyle olan baglantinizi fazlasiyla halleder.

giderler icin de gunluk yaklasik 60Euro gostermeniz gerekiyor. yani 10 gun icin 600-1000 Euro arasi bir banka hesabinin yetmesi lazim.

orada kalacaginiz yer belli oldugu icin vize formundaki bu bolumu de rahatlikla doldurabilirsiniz. tabii ki abiniz size kalacaginiz tarihleri de iceren bir davet mektubu gondermeli.

ayrica her ihtimale karsi abinizin okulundan ogrenci belgesi ve pasaportundaki vize sayfasinin scanner ile taranmis halini kenarda bulundurabilirsiniz.
  • cench  (21.08.10 19:59:10) 
hmm.. fakat abim oranin vatandasi degil, davetiye atamiyor diye biliyorum. ßir de ucak biletini alsam simdiden gidis-donus fiyatlari yükselmeden, vize almami da kolaylastirir dimi bu durum?


  • utkujan  (21.08.10 20:46:01) 
ucak bileti alma. Konsolosluktan vize randevusu alacaksin hangi tarihler arasinda kalacaksan ona gore bir gidis donus rezervasyonu yaptir. kalacak yer olarak da hostel rezervasyonu yaptir mutlaka internetten. Abinden hic bahsetme! Ailenin gelir belgeleri mal varliklari ile ilgili belgeleri topla.. Bir de noter onayli bir tahaatname hazirlat. Onda da tatil suresince ailenin masraflarini karsilayacagi yazsin. Ogrenci belgen de cok onemli ! Soracagn bisi olursa msg at.


  • solistra  (21.08.10 21:13:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.