[]

kpds sınavına çalımak, işten ayrılmamak, ve bilumum durumlar...

durumum bana göre biraz karışık. size soralım bakalım:

2006'da kpss'den 87 almıştım. o dönem askerlik ve bazı özel sebeplerden bu puanı kullanmadım. tercih bile yapmadım. biraz da özeldeki paranın daha iyi olduğunu düşünüyordum. neredeyse 3 yıl özelde çalıştıktan sonra, özelden nef-ret et-ttim!!!

bir şirkette çalışıyorum. yaptıkları saçmasapan haksızlıklara tahammül edecek gibi değildi, dayanmaya çalışıyordum ve kpss notum geldi. allah için çok iyi bir puan. zaten planım hem işe gidip, hem bu puanı almaktı.

şimdi ben uzman mühendis kadrolarına geçmek istiyorum. istediğim bazı kamu kurumları var. hatta o kurumlara kpds'siz düz memur olarak bile girmeye razıyım. şimdilik. yalnız kpds'den 50 aldım. ona da evde kendim çalıştım. çünkü bu çalışma şekliyle hafta içi ve hafta sonu hiç bir kursa yetişemiyorum. kpss için de kursa gidemedim zaten. ama kpds'yi kendim çalışarak yapamam 70 almam gerekiyor.

sınava 2,5 ay var. eğer bu sınavdan 70 alamazsam uzmanlığı totalde 9 ay gibi bir süre ertelemiş olacağım hayatımdan. bu benim için çok can sıkıcı. işten ayrılıp, kursa gitmek ne kadar mantıklı. paraya ihtiyacım yok desem yalan söylemiş olurum. orası ayrı da; "ya bu kadroların hiç birine çok uzun süre atanamazsam" sorusunu da sormaktayım kendime.

aklıma bazı şeyler geliyor. haftaiçi akşam kursları için patrona gidip, -ing geliştiricem sizin için ayağına- "kursa gidicem izin ver" desem. belki verir ama sadece 2-3 saat uğradığım ctesi günü "tam gün kal" deme yüzsüzlüğüne sahip olur. ki acayip de yüzsüz bir adam. der gibi:) o zaman da ders çalışamayacağım. bu iş çalışmadan asla olmaz. haftasonu gitsem yine aynı şekilde. artı kursların çoğu sabah başlıyor.

yani ben bu işin içinden çıkamadım. aklıma kala kala yüklü bir zam istemek, sonunda da işten çıkarılmak geliyor:) şirkette olay bir adamım. hiç kimseyi tınlamam. çok rahat bir tipim. bazen kendi isteklerim için şirketi yok sayıyorum. sabırları zorluyorum adeta. bilerek yapıyorum bunu. biraz da otorite gösterisi karşılıklı. ama ayıptır söylemesi oturduğum yerden, -işim olmamasına rağmen- argeden bile şirkete dünyanın parasını kazandırdığım için adamlar bana tahammül ediyorlar. o yüzden zam istediğim zaman bu zammı verebilirler. veya bazı isteklerimi kabul edebilirler. ama her halükarda evde ders çalışma olayı yalan oluyor. akşam eve vardığımda 8 oluyor. sabah 6'da kalkmak için 11'de yatıyorum çoğu kez! nasıl çalışayım. ordan da çözüm yolum tıkandı?

işten çıkmadan bu kurslara gitmenin bir yolu var mı? yaş 29. bu yaştan sonra hiç riske girmem direkt kpds'ye mi kasarım dersiniz. bana istifayı basıp, direkt kpds'ye başlamak doğru gibi geldi. negatif durumları düşününce aylarca, belki yıllarca - atanana kadar-işsiz olmak, bu da kötü!

siz bu durumda ne yaparsınız?

 
Ben olsam işsizliği göze almaz, ne yapar eder hem para kazanıp hem ders çalışırdım. Doktora öğrencileri yeri geliyor altı ay dört-beş saat uykuyla duruyor, siz 2,5 ay sadece İngilizce çalışarak dayanırsınız bence.

Ayrıca özel şirketten ayrılma sebebiniz haksızlıklarsa devlet dairelerinde de aynılarına hazır olun.
  • sourlemonade  (15.08.10 08:53:16) 
oncelikle, kpds 70 demek oldukca yuksek bir not demek.

eger gecmisten gelen bir ingilizce temeliniz var ise bunu kitaplardan vs. calisarak evde bir sekilde cozebilirsiniz.

eger gecmisten gelen bir ingilizce temeliniz yok ise dogrudan sinava calistiran kurslara gitmeniz yarariniza olur. cunku kpds de olay ingilizce bilmek degil, sinavi cozmektir.

isten ayrilip kpds calismak akillica gelmedi o da ayri mevzu netice de sinav gunu basiniza bir is gelip bir sonraki sinavi bekleme ihtimaliniz var.
  • helenart  (15.08.10 11:51:10) 
Vaktiyle kpds'den 87 aldıysanız şimdi yine alırsınız. Bunun için kursa gitmenize gerek yok. Çıkmış sorular kitabı alın ve her akşam 1 deneme çözün. Nerede olduğunuzu böylelikle görmüş olursunuz. Sonra bir kitaptan çalışarak (mesela building skills for proficiency) grammer konularını hatırlarsınız.

Anlatılanlara göre kpds kursları çok komik. İngilizce öğretmiyorlar, test çözme teknikleri veriyorlar. "Cümlede şu var şıklarda bunu arayacaksınız" gibi bir yöntemin size çok puan ekleyeceğini zannetmiyorum. Siz ingilizce biliyorsunuz, hatırlayın yeter. Tekrar yaparsınız.
  • hiko seijuro  (15.08.10 12:26:38) 
@hiko seijuro

"2006'da KPSS'den 87 almıştım"
  • atmosphere  (15.08.10 12:48:48) 
bence çok fazla kasma, her ikisini birlikte yapıcam derken, ikisini birden kaybetmek var.
kpss puanın iyiyse kasımdaki atamalarda bir kuruma atanırsın zaten. ondan sonra 2011 mayıs kpds için rahat rahat çalışma imkanın olur. zaten kasım kpds e girsen bile kasımdaki merkezi atamalara yetişmeyece o sınav sonucu tarih baımından, zaten sen A kadrolar için kpds istiosun.
2010 Kasımından 2011 mayısına kadar açılan A kadrolardan feragat etmiş olacaksın sadece ki öyle her gün dehşetengiz çok ilgi çekici kadrolar açılmıo, açılsa da şehir, kurum vs. seçenekleri çok cazip olmuyor. önce merkezi atamalar ile b kadrosuna gir 2011 mayısta güzel bir kpds yap daha sonra da A kadrolarını takip etmeye başla derim ben. istediğin bir a kadro olursa atandığın b kadrodan istifa etmek de bir sakınca yok. ben de aynı durumda sayılırım, anlattığım gibi bir yol izliycem. çalışsam da zaten 70 alamam kasım için.
  • pesen  (15.08.10 13:10:14) 
@atmosphere: "my bad" diyorum ve usulca uzaklaşıyorum :)


  • hiko seijuro  (15.08.10 13:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.