[]

Açıköğretim diploması,yüksek lisans falan filan

Merhaba arkadaşlar,açıköğretim fakültesinde işletme okuyayım diyorum.Aynı zamanda iyi bir üniversitede ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum.Bu açıköğretim diploması ne kadar yararlı olur sizce?Yani şöle sorayım,is ilanlari filan oluyor mesela isletme,psikoloji bölümlerini bitirmiş adaylar tercihimizdir diyor.Ben bu ilanlara başvurabilir miyim ilerde??Ingilizce,Almanca da iyi düzeyde olacak bitirince.Bunlara alternatif olarak işletme yüksek lisansı olabilir mi başka bir okulda?Ilerde yapmak istedigim sey hem iki dile olan hakimiyetimi üst düzeye çıkartıp hem de ek bir şeyler yaparak,bir kac sirket var belirledigim onlara girmeye calısmak.Başka neler önerirsiniz?Su sertifikayi al,su programi öğren iş hayatında çok önemli dediğiniz bir şeyler var mı?

Tesekkürler..


 
Bence mantıklı. Çünkü sektörüne göre değişse bile bir işletmeye gireceksen en başta işletme işleyişi,yapısı ve işletmeye dair birçok konu hakkında bilgi ve tecrübene de bakacaklardır. Okuduğun bölümün büyük bir getirisi var şu an da. Çünkü ileri düzeyde yabancı dil arıyorlar artık. Bence açıktan işletme okuman çok mantıklı. İngilizcen zaten şu konumda akıcı durumda olacak. Almanca'ya da biraz eğilim gösterirsen mükemmel olur diyorum. Öte yandan yüksek lisansını girmek istediğin işletmelerin sektörüyle bağlantılı olarak düşünmelisin. Yani ingiliz dili ve edebiyatı okuyup öğretmenlik yapacaksan bu bölümün yüksek lisansını yapmak mantıklı olur oysa diğer yandan bir bankada yüksek bir pozisyonda çalışmak istersen işletme yüksek lisansı yapmak daha mantıklı olur. Anlatabildim umarımki :)


  • mortingensitrayzee  (10.08.10 14:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.