[]

Nanoteknoloji

Merhaba,
Annem numaralı gözlük kullanıyor. Çerçevesi kırılmıştı. Yeni çerçeve almaya gittiğimizde 1 çerçeveyi çok beğendik. Gözlüğün alt ve üstünde çerçeve yok sadece sapları var. Gözlükçü bize gözlüğün nano teknoloji ile yapıldığını ve bu yüzden çok pahalı olduğunu söyledi. (900 TL) Nano teknoloji hakkında pek bilgim yok ve bir gözlüğün nano teknoloji ile üretilmesi ne gibi farklılıklar yaratıyor merak ediyorum.

Teşekkürler.

 
Bana nanoyalan gibi geldi. Google'a sordum nanoteknoloji ile buğulanmayı engelleyen bir kaplama ile ilgili haberler gördüm ama satışa çıkmış ürün göremedim.


  • skatheist  (06.08.10 12:18:37) 
Nano-kazık...
Sen gözlükçülere güvenme.

  • apc  (06.08.10 12:21:18) 
Yaa nanoteknoloji camlarda değilmiş, çerçevede imiş anladığım kadarıyla. Ama çözemedim. Tek anladığım çok hafif çerçeve ama zaten çerçeve yok ki doğru düzgün. Hafif olması normal bence.


  • otuncelku  (06.08.10 12:31:51) 
titanyumdur o cerceve ondan oyle hafiftir nanoteknoloji falan gozlukcunun yumurtlamasi


  • 2pac  (06.08.10 12:38:50) 
Adam okkalı bir küfrü hak ediyor. Gözlüğün sapını nanotüplerden mi yapmışlar töbe töbe...

@2pac'in dediği gibi bi ihtimal titanyum veya özel alaşımlı bir sapı vardır.
  • kimlanbu  (06.08.10 12:59:13) 
1 nanometre= 10 üzeri -9 metre. yani insan gözünün göremeyeceği bir boyutta. hem zaten nanoteknoloji daha gelişme aşamasında. tamam belli başlı uygulamalarda kullanılıyor ama nanoteknolojinin asıl olayı en az 30 sene sonra patlayacakmış, öngörüler öyle. dersini aldım ben bunun be:)) gözlükçü uydurmuş. bildiğim kadarıyla çerçevesi olmayan gözlüklerin etrafını saydam bir malzemeyle kaplıyorlar. yani çerçevesi oluyor. işte o, saydam çok paradır. titanyumsa filan fiyat artar. titanyum çok pahalı bir şey.


  • kiyok  (06.08.10 13:33:35 ~ 13:44:35) 
Kafası basmadığı herşeye nanoteknoloji diyen insanlardanmış o gözlükçü.
Büyük ihtimal yukarıda dendiği gibi titanyum falandır saplar. Yalnız o tip çerçevesiz gözlükleri hiç tavsiye etmem. Çünkü saplar ne kadar sağlam olsa da bağlandığı yer cam nihayetinde; ters bir durumda sap sağlam kalıyor ama sapın cama bağlandığı yerden itibaren cam kırılıyor.

  • johan sebastian  (06.08.10 14:45:26) 
cerceve icin gereksiz olmus, hadi camda olsaydi, bugu yapmaz, cizilmez, toz kapmaz, parmak izi degmez vs denilseydi degerdi ama cerceve icin tamamiyle bosa bence.


  • only  (06.08.10 15:33:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.