[]

evi annenin üzerine geçirmenin yasal yükümlülükleri?

Aslında başlık saçma oldu. Şöyle anlatayım ben belki okuyup fikir söyleyebilecek birileri olur. 83 yılında dedem bir ev alıyor. Ama o evi alırken aklında 2. bir ev alma fikri de olduğu için ve arkadaşları da ona " bak bu evi kendi üzerine yaparsan, ikinci ev için devlet sana kredi vermez." dediği için, evi dayımın üzerine yapıyorlar. Yıllar geçiyor. 92 yılında evi Ananemin üzerine satış yapılmış gibi geçiriyorlar. Ananem 93 yılında vefat ediyor ve evi dedem üstüne alıyor. Yıllar sonra dayım birden coşup "o ev benim evlattan anneye mal satışı olmaz. O ev benim hakkım." deyip tapuyu üzerine geçirmek için dava açıyor.
Ne olur ne biter şimdi? var mıdır başına böyle bir şey gelmiş olan veya hukukçu arkadaşlar?



 
anneannenizin vefatından sonra evi dedeniz üzerine nasıl almış onu anlamadım. çünkü normal şartlarda, anneannenizin ölümü ile o ev, bir kısmı dedeye, bir kısmı da çocuklara olmak üzere mirasçılar arasında paylaştırılır.


  • kahvegibi  (06.08.10 10:27:07) 
Evet dediğiniz gibi Dedem evi üstüne almamış. Şu ana kadar kimse miras olayının üzerine düşmediği için dedem o evde oturmaya devam etti. Hala da oturmaya devam ediyor. Şimdi birden dayım o ev benim diye hak iddia edip dava açmış. Bu durumda nasıl bir yol izlemek mantıklı olur? evi alınan tarihle alakalı bir banka hareketi istenir mi?

Anneden evlada satış değilde tam tersi durumu oluyor muymuş? ayrıca üstte de belirtildiği gibi bunu ispat etmek gerekli mi?
  • freewave  (06.08.10 12:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.