[]

çalışmak için bir yayınevine girmenin yolu nedir?

yayınevlerinin iş ilanı yayınladıklarını görmedim pek.
yayınevinde çalışan bir tanıdığım akrabam da yok.
ama bu işe gönül verip bir yerden başlamak istiyorum...

quark, indesign gibi programları iyi derecede bilmekle birlikte diğer grafik programlarını da orta düzeyde kullanabiliyorum.

türkçeye hakimim, redaksiyon yapabiliyorum. metin yazarlığı deneyimine sahibim.
editör olmak istiyorum ama redaktörlükten, dizgiden başlayıp mutfağında pişmek gerektiğini biliyorum, buna hazırım.

ingilizcem iyi düzeyde. edebiyatla içli dışlıyım. üniversite mezunuyum. istanbuldayım.

gijilti[et]cimeyıl(nokta)kom

 
Bu işler genelde tanıdıkla hallediliyor. Kendinize bir dosya oluşturup yayınevi yayınevi gezin. Hemen "ben editör olacağım" demeyin, işin mutfağında pişmek, kendimi geliştirmek istiyorum deyin, iyi bir yayınevi bulursanız pek para vermeseler de CV'ye yazmak ve oradan para kazanacağınız başka işlere atlamak için girin.

Dosyanızda grafik programlarıyla oluşturulmuş örnekler, sayfa düzenleri, orijinallerinin fotokopileriyle birlikte çevirdiğiniz kitap kısımları ve önceden yazdığınız yazılar olabilir.
  • sourlemonade  (04.08.10 00:54:51) 
yayınevlerine dizgici, teknik hazırlık için mi gireceksin, editörlük icin mi?
genelde kitabin icini baskaları yapar, baskı gibi isleri de baskaları. hatta okunacak, redakte edilecek kitapları, "disaridan" calisacak baskalarina da verdikleri görülür yayınevlerinde.

teknik hazırlık olarak girmek daha kolay, bir sürü yayınevi var, oralara cv ile basvurabilirsin.
  • prdeay  (04.08.10 23:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.