[]

askerlik tecil,muayene ve yoklama??

Merhaba arkadaslar, bu yaz lisans derecesini aldım ve farklı bir üniversitede yüksek lisansa başlayacagım. Yuksek lisansa başlayacagım universite, bende muayene olduktan sonraki askerlik durumu belgesi istiyor. Buraya kadar sorun yok. Aklıma takılan husus şu, universite ben 3 yıl tecil yaparım diyor, askerlik subesinden kendiniz 2 yıllık yaptırabiliyorsunuz. Ben de acıkcası universitenin yapmasını istiyorum tecil işlemini. Yoklama olduktan sonra askerlik subesinden hiçbir tecil işlemi yapmayıp, 1 hafta sonra baglı bulundugum enstitünün askerlik tecil ile ilgilenen birimden yaptırsam herhangi bir sorun meydana gelir mi? askere falan alma gibi vb...

diğer sorum ise belgeler ile ilgili,

hangi belgeleri istiyorlar??? ben bildiğim diploma ve 2 adet fotokopisi, kimlik ve 2 adet fotokopisi, 2 adet foto, ve ikametgah senedi(bu nedir???)

son sorum ise,

kronik bir alerjik astımım ben yoklama sırasında 1994 den beri aldıgım heyet raporlarını gotureyim mi? tepki ceker mi?

tesekkurler

 
Yoklama ile tecil i birbirinden ayıramıyorsun galiba. Ya askere karar aldırtıyorsun yada erteletiyorsun (tecil). Bir avantajı da yok, her şekilde 3 yıl okulda kalabiliyor olman gerek.

İkametgah senedini muhtardan alırsın, "bu adam şu adreste oturuyor, nah imzam da burada..." kağıdıdır.
  • skatheist  (31.07.10 19:32:27) 
Askerlik durum belgesini almak için önce karar aldırıyorsun sonra da 2 yıl tecil ettiriyorsun,sonra aldığın belgeyi yüksek lisans yapacağın üniversitenin askerlik bürosuna götürüyorsun.Eğer 2 yılda bitiremezsen yükseği okul 1 sene daha tecil yapıyor diye biliyorum.


  • jonturk  (31.07.10 20:17:02 ~ 20:28:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.