[]

kredi kartı

1- hesap kesim tarihi ayın 10'u ve kart limiti 500 tl. peki, bu 500 lira'yı bu ayın 11'iyle gelecek ayın 9'u arasında mı kullanıyoruz? yani 10'unda hesap kesildikten sonra limit sıfırlanıyor ve yeni bir 500 lira mı geliyor? yoksa bu limit, ayın başı ile sonu arasında mı geçerli? yani hesap kesim tarihinin bir ehemmiyeti yok mu?

2- bir de kart başvurusu yapalı 15 gün oluyor. dün bir zarf geldi. içinde geçici şifre yazıyor. ve "kartınız adresinize gönderilmiştir" diye bir yazı. ama henüz kart ulaşmadı bana. acaba o başvuru yaptığım şubeye mi geldi. ya da biraz daha sonra mı gelecek adresime?


 
diyelim ki hesap kesim tarihiniz 10 agustos
siz 10 agustosa kadar 100 tl lik harcama yaptiniz. 10 agustosta hesap kesildi.
agustos 10dan itibaren son odeme tarihine kadar (17 ag misal) bu 100 tl yi geri yatirmaniz veya asgarisi olan bi miktari (misal 30 tl) yatirmaniz beklenir.

10undan itibaren yeni aya girmis olursunuz ve 10undan itibaren aldiginiz her sey, bir sonraki ayin 10unda (10 eylul) hesabi kesilir.

10 agustostan itibaren siz 100 tl yatirirsaniz, yatirdiginiz andan itibaren limitiniz yine 500 tl olarak devam eder ve siz istediginiz zaman atiyorum taksitle veya kredi kartina pesin olmak uzre 500 tl lik alisveris yapabilirsiniz.

ama diyelim sadece asgarisini odediniz 30 tl olarak, o odemeden sonra 430 tl'lik bisey alabilirsiniz maksimum artik kartinizla. 500 luk kart limitiniz olur ama "kullanilabilir limitiniz" 430 devam eder diger ay.

"kullanilabilir limit", sizin yaptiginiz odeme ile dogru orantilidir. o yuzden telefon bankaciliginda kart liminitiniz 500 tl, kullanilabilir limitiniz 430 tl'dir x bey/hanim der otomatik olarak.

ha su var, eger urunu ayin 9 unda degil de, 10undan sonra alsaydiniz, odemesi bir sonraki aya kalcakti kullanilabilir limiti dusurseniz bile. (yani 10 agustostan itibaren bisi alirsaniz, odemesi 10 eylulku kesime kalir) o yuzden hesap kesim tarih gununu bekler insanlar eger az gun kaldiysa, oteki aya kalsin odemesi diye.


--

not: borcun asgarisini odemek, faiz bindirir ilerki aylarda o ayki borcun tamamini odemediginiz icin. tavsiye edilmez genelde.

---
kredi kartlari (bankamatik degil ama) eve geliyor benim bildigim kurye ile. hem sozlesmeyi imzaliyosunuz hem de elden teslim aliyosunuz.
  • la traviata  (30.07.10 23:34:11 ~ 23:39:27) 
1- sanırım o limit aylık. çünkü yapıkredi de son ödeme tarihi ayın 8'i olmasına rağmen o bir önceki ay bitmeden ödemezsem gitmiş olan limit gidiyor. Yani 100 lira borcum var 400 lira limitim var diyelim. son ödeme tarihi de şubatın 5'i olsun, hesap da ocağın 28'inde kesilsin. ben ocak ayı bitmeden ödersem gelecek ay temiz temiz 400 lira limitim oluyor; fakat son ödeme tarihini göz önüne alıp 3'ü-4'ü gibi ödeyince şubata 300 lira limitim kalıyor. ya benim kartta bir sorun var ya da sistem böyle yapıkredide.


  • darkredanger  (31.07.10 00:05:06 ~ 00:05:57) 
1) limitin açılması, ödeme yapınca gerçekleşir. hesap kesimi ayın 10'u ise ödeme tarihi muhtemelen 20'sidir ve bu tarihte tüm borcu öderseniz (örneğin 400 lira borcunuz varsa)limitin eksilen tutarı eski haline döner (limitiniz 100 liraya düşmüşken tekrar 500 lira olur). asgari tutarı yatırırsanız (örneğin 80 lira) limitiniz ödemediğiniz tutar (320 lira) kadar eksik olur, kullanmadığınız 100 lira+ödediğiniz 80 lira kadar olur limit.

2) güvenlik açısından şifre ve kart aynı anda gönderilmez, muhtemelen adresinize gelecektir. bir hafta içinde gelmezse çağrı merkezine sorun.
  • uyuklayankedi  (31.07.10 00:43:07) 
1)kart limitinin zamanla bir ilişkisi yoktur. bu limit sizin kart bazında bankadaki kredi limitinizdir. kart ile alışveriş yaptıkça limit azalır, borcunuzu ödedikçe ödediğiniz kadar artar. işte bu borcunuzun hesaplanması için hesap kesim tarihi vardır.

2)Muhtemelen şubede, kuryede de takılmış olabilir. çağrı merkezini arayın söylerler.
  • surprise  (31.07.10 16:38:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.