[]

aynı anda adsl ve telefon kullanımı

yaa hemen splitter tak dediniz. ama öyle değil.

malzemeler:
- 1 adet hem telefon, hem adsl kullanmak üzere telefon hattı
- 2 adet oda
- 2 adet duvar tipi telefon prizi
- 1 adet telefon makinesi
- 1 adet bilgisayar
- 1 adet modem.

hazırlanışı:

odalardan birine bilgisayar ve modem konur. modem, duvardaki telefon prizine bağlanır ve adsl'i alması sağlanır. link ışığı yanar, internet sorunsuz çalışır.

diğer odadaki telefon makinesi, o odada bulunan telefon prizine bağlanır. lakin ne zaman telefon kullanılmak istense internet kesilir haliyle.

soru: splitter nereye takılmalıdır ki bir odadaki bilgisayar internete bağlanırken, öbür odadaki telefon da kullanılabilsin? (doğru cevap "duvarın içi" değil, çünkü duvarı yıkıp içeriden öteki odaya paralel giden kabloya ulaşmak ve tam kavşak yerine splitter takmak mümkün değil)

 
dediğiniz gibi kullanamazsınız dear kibrit suyu
o oyle olmaz :)
çözümler:
1)duvarda matkapla delik açmak. (denenmiştir, oluyor)
2)kablosuz telefon kullanmak
3)evin her tarafından telefon kablolarının geçmesine ayak altında dolanmasına izin vermek (denenmiştir, oluyor, misafir falan gelince açıklama zorunluluğu doğabiliyor)

çalışan bir splitter için kurulum şudur:

sokaktan gelen kabloyu elimize alırız. buna splitter takarız.

splitter iki ucu boşta kaldı. (bu iki boş uc yan yana duruyor. ve her ikisinin üzerinde de line in yani hat girişi yazmıyor.

kalan iki ucun birini telefona diğerini modeme gidecek şekilde yeterli uzunlukta kablo döşeyerek takarız.
  • can see  (19.11.07 14:11:20) 
olay şudur ki, yıllar önce daha adsl teknolojisi piyasada yokken evin her odasından icabında telefon kullanılabilsin diye bir tadilatta her odaya sıva altı hat çektirdim. her odada bir telefon prizi var. açıkta kablo olmasın, duvarın içinden gitsin diye onca masraf ettim. şimdi yine kablo mu döşeyeceğim yani açıktan. yani döşerim döşemesine de sistemi bozmadan bi yere taksam olmuyo mu? mesela 2 tane splitter alsam, birini modemin önüne taksam, birini de öteki odadaki telefonun önüne taksam?


  • kibritsuyu  (19.11.07 14:17:22) 
splitter modemden hemen önce takılsa yeterli. hatta bu sayede o odada da telefon kullanabilirsin.
malzeme listesine 1 adet telefon makinesi daha eklersen tabi

  • godless frog  (19.11.07 14:19:01) 
splitter sadece eve gelen ana hatta takilir. dolayisiyla, sizin ana hat her odaya ayrilmis durumdaysa bunlardan sadece birini kullanmak zorundasiniz. yoksa adsl sinyalini baska bir odaya giderken kesersiniz.

malesef kablosuz 2-3 ahizeli bir telefon seti almalisiniz ve telefonun ana vericisini bilgisayarin oldugu odaya koymalisiniz, yani koymalisin...

sekil su ki: bilgisayarin oldugu odada, duvardan cikan hatta splitter'i takiyorsun; bir ucunu modemine uzatiyorsun, diger ucunu da kablosuz telefonuna. diger odalardaki soketleri de kullanmiyorsun. onlarin odalarina birer kablosuz telefon istasyonu yerlestiriyorsun. afiyet olsun.

splitter modemden hemen once takilsa yeterli pek degil. diger odadan biri ahizeyi kaldirinca diger odadaki modemin adsl sinyali kesilir.
  • kezzy homeros  (19.11.07 15:06:52) 
kimse splitter başlığındaki entryleri (#6599252) okumadı mı , yada google da 2 saniyelik bir arama yapmadı mı acaba ???
arama sonucu 1: www.onsayfa.com
orada ADSL micro filter denen parçadan alıp telefonunuzla duvardaki priz arasına bağlamanız yeterli. modemin doğrudan hatta bağlı olmasında bir sakınca yok.
  • nicin ben  (19.11.07 17:50:50) 
o linkten anlaşılan eğer birden fazla duvardan telefon hat çıkışı varsa "splitter" değil "DSLfilter" veya "Microfilter" denilen zımbırtının her telefonun arkasına takılacağı.

senin görevin kibrit suyu, eğer kabul edersen..
microfilter denen zımbırtılardan bulup her telefona takmak :))
  • can see  (19.11.07 19:09:41) 
ben şöyle düşündüm. telekomdan gelen ana hat bir prizde son buluyordur, oradan diğer prize dağılıyor. ana hattın geldiği ilk prizden önce bir splitter bağlanabilir. bunun için prizi söküp splitterı içine yerleştirmeniz gerekiyor ve bunun için içeride yeterli hacim olmalı. fakat hesaplarıma göre sığar. bu durumda bir priz modem için bir priz de telefon için olmuş olacak.


  • paranormal  (19.11.07 19:39:10) 
Bir çözüm de, modem'i telefonlu odaya taşımak, ve o modemi kablosuz modemle değiştirmek. Böylece tek splitter'la aynı işi yapmış olursun. Yaa ya çok zekiyim! Biraz pahalı bir çözüm ama idare etcen.


  • harzem  (19.11.07 23:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.