[]

gezenti - italya -> ispanya

merhaba.

gelecek cumartesi bir aksilik olmaz ise venedik'te olacagim. bir kac sorum var elbet.

1- rota, rota, rota. couchsurfing, yahoo groups v.s. olabilecek her yere baktim. fakat herkes ayri ayri seyler anlatiyor. 8 gunluk interrail biletim var. ve derdim venedik'ten sicilya'ya kadar duraklaya duraklaya gidip ardindan geri donup roma'dan gemi ile barcelona'ya gecmek. bu dogrultuda mutlaka gormelisin demekten ziyade 3 gun surada 2 gun burada kal v.s. diyebilme sansiniz var midir? gezinti 7 agustos'da baslayacak ve 22 agustos'ta barcelona'da sonlanacak. transit schengen vizem oldugu icin "italya'da suralara git ordan nice'e gec ordan barcelona" gibi onerilere tamamen acigim :)

2- para, para, para. ben bu mereti nasil muhafaza etmeliyim? bankamatik derdine mi dusmeliyim yoksa cebimde, cuzdanimda mi takilmaliyim?

3- tren, tren,tren. 8 gunluk italya icin satin aldigim interrail biletim var. bunun haricindeki gunlerde risk alip trenlere binebilme sansim var mi yoksa tamamen elektronik bir takim meziyetler nedeniyle interrail biletim 8. gunun sonunda ise yaramaz hale mi gelir?

4- misal; venedik'ten floransa'ya gecme derdindeyim.

bit.ly

adresinden bakabileceginiz gibi bir cok sefer karsimiza cikiyor. bu seferlerden hangisinin interrail kapsaminda kullanabilirim?

5- oralarda denzie girmek istiyorum. evet bu konuda son derece netim. :) nereleri onerirsiniz?

cok tesekkurler, mutlu gunler.

 
Walla gitmedim birşey diyemeyeceğim ama konuyu oldukça araştırdığım için söylüyorum...
Kredi kartı al yanına bi de seyahat çekleri var bankalardan edinebileceğin onlardan al en kolay harcama yolu. Yanında nakit fazla dolaştırma ne de olsa interrail...

İyi gezmeler...
  • cnky  (30.07.10 16:10:04) 
venedik 2 gun,como 1 gun,milano 1 gun,floransa 1 gun,roma 2 gun.artık bir gunu de nereye harcarsan ekstra.

trenlerde ıkı bilt kontrolu var.hic polemige girme ama tren biletleri de pahalı degil o kadar italyada gerekirse 1 gun fala bilet alırsın.

ben senin yerinde olsam rmadan baslar yavas yavas yukarı cıkar isvicreyi de bir gorup
ispanyaya kuzeyden girip montserratta tırmnıs yaptıktan sonra barselonaya gecerdim.barcelona da en az bir 3 gununu alır zaten.
  • escher  (30.07.10 16:29:04) 
daha yeni döndüm oralardan. bana kalırsa,
venedik>floransa>roma gibi bir rota takip et. sicilya güzel ama yolu uzatmaya değmeyebilir. egeden çok farklı değil. romadan tekrar kuzeye pisa>portofino>genova güzergahını izleyebilirsin. oradan da cote D'azur a geç derim. nice güzel bir yer, çok da pahalı değil. oradan batıya devam. pireneleri geçip kuzeyde san sebastiana in. ordan madrid. görmeye değecek biyer değil ama sonuçta başkent. madridden güneye granadaya. elhamra sarayı mutlaka görülmeli. sonra daha tekrar güneye akdenize valencia ve sevilla. son yolculuk da kıyıdan kıyıdan barcelonaya.

italyada interrail biletinin süresi biterse bölgesel trenler var onlara bin. kontrol falan hakkegetire.

para yanında mutlaka olacak. elimde teb in bankamatik kartı olmasına rağmen bnp atmleri kartı kabul etmedi(aynı banka olmalarına rağmen).

denize gireceksen italyada rimini, azur kıyısı ve tüm ispanya.
başka soru varsa cevaplarım
  • badfan  (30.07.10 20:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.