[]

YTÜ Elektrik Mühendisliği mi,İnşaat Mühendisliği mi yoksa Makine Mühendisliği mi?

mf4 de başarı sırası 31493 olan bir lys gencimiz ytü elektrik/makine/inşaat mühendislikleri arasında kararsız kalmış?
Bu bölümlerde okuyan ya da bu bölümlerden mezun olmuş arkadaşlardan tavsiye istiyorum.okuması bitirmesi zor mudu?ytü de verilen eğitim kaliteli midir?bu bölümleri bitirince iş bulması kolay mıdır?



 
Insaat çünkü kafası çalışana çok para var..

Not:Elektrik Muhendisliğindeyim(YTU)
  • salahaddin  (29.07.10 17:07:35) 
makina diyorum.
inşaatçılardan ortalaması iyi olanlar (bir dönemde neredeyse 20 kişi) itüye yükseğe gidiyor. sonrasında da projeci oluyorlar piyasaya. çok fazla sayıda iyi yetişmiş ama dil bilmeyen bir yığın adam var.
makinadan 6 senede mezun olan bir arkadaşım ise alarko mitsubishi ve borusan gibi firmalarla görüşüyor. öyle söyliyim.
  • manfool  (29.07.10 17:16:15) 
elektriği direk ele

ben olsam inşaat tercih ederdim ama makinede iyidir
  • cnonefb  (29.07.10 17:19:27 ~ 17:19:55) 
İTÜ İnşaat olmuyor mu o puana? bu üç bölüm arasında puan farkları olsa gerek, inşaat'ın puanı diğerlerinden düşük olmalı.

inşaat mühendisliği önerilmiş. ben de inşaat mühendisiyim ve mesleğimi severek yapıyorum. ancak çok fazla mezun veren bir bölüm. çalışma şartları ve ücretlerin tatmin edici olduğu iş fırsatları çok fazla değil. "okulu bitirince müteahhit olurum" gibi bir hayal peşinde inşaat okumak zaten hayatının hatası olur. sözlükte inşaat mühendisi, inşaat mühendisliği vb. başlıklara bir göz atın. diğer meslekleri de araştırın.

not: direkt itü tutmuyor mu diye sorma sebebim ytü'nün eğitim kalitesi yüzünden falan değil bu arada. inşaat denince yıldız teknik odtü, boğaziçi ve itü'nün ardından dördüncü olarak anılır.
  • matthias coltrain  (29.07.10 17:46:52) 
inşaat mühendisliği için konuşursak:

okuması bitirmesi zor mudu?
- evet. ortalama 6 senede bitirirsin.

ytü de verilen eğitim kaliteli midir?
- türkiye'deki en iyi 4. inşaat mühendisliği bölümüdür. 4/30 iyi bir derece bence.

bu bölümleri bitirince iş bulması kolay mıdır?
diploma sana iş bulmaz. kendini geliştirmen lazım.
  • jamesjersey  (29.07.10 17:57:42 ~ 17:58:34) 
itü'nün olma olasılığı düşük hatta ytü'nün de 2.öğretimi tutacak gibi.inşaat ve makine her sene elektriğe göre daha fazla mezun veriyor(bildiğim kadarıyla elektrik sadece 3 üni de var) elektrik mühendisliğinde daha kolay iş bulunmaz mı?


  • jonturk  (29.07.10 18:00:28) 
elektrik mühendisi daha kolay iş bulamaz gibi geliyor bana. sonuçta elektrik-elektronik mühendisleri de aynı işlere girebiliyor. çalıştığım şirket mesela, inşaat şirketi ama elektrik mühendisi değil de elektrik-elektronik mühendisi istihdam ediyor.


  • matthias coltrain  (29.07.10 18:09:36) 
hepsinde de güzel paralı iş bulunur yeter ki sen dil öğren belli başlı programlara hakim ol ve en önemlisi okulda aktif olarak kulüplere takıl kendini geliştir çevre edin. ytu bu anlamda sana önemli imkanlar sunan bir üniversite. okulu 6 7 senede bitirip çok iyi pozisyonlarda olan tanıdıklarım var. üniversite süresince kendini ne kadar geliştirirsen yanına kar kalır.


  • trypana  (29.07.10 18:24:00) 
yav bunların hepsi iyi birader.
elektrik müh elektronik mühendisliğinden daha iyi.

millet elektrik mühendisi arıyor.
inşaat nispeten bunların arasında daha kolay olan bir bölüm.makine zordur.
şimdiki aklım olsa elektrik müh yazarım.
  • Google01  (29.07.10 19:39:50) 
yerinde olsam elektrik mühendisliği okurdum,elektrik&elektronik mühendisliği birçok üniversite de var ama elektrik mühendisliği sadece 3 yerde var,tanıdığım bütün elektrik mühendisleri(7 adet) ayda 6500tl'dan fazla para kazanıyor.


  • sealth  (29.07.10 22:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.