[]

Otobüs hat numaraları

İstanbul'daki otobüs hatlarının numaraları nasıl belirlenmiş? Belirli bir sistematiği mevcut mu?

Mesela 70FE var, Feriköy-Eminönü hattı. Bir de Feriköy-Yenikapı var, numarası yok. Tabelaya zor sığan 325YK2 var mesela. Niye bu kadar uzun bir kodu olduğunu hep merak ediyorum? Ondan önce 324 farklı hat yokken niye 325? Niye 3 değil, 5 değil?


 
wowturkey.com'a bakın. orda mutlaka vardır bunlarla ilgilenenler.


  • cruor  (28.07.10 13:03:03) 
Semtlerin hepsine rakam ve harfler verilmiş. kodlar başa yazılır. rakamlar ise yanına yazılır ve gidiş güzergahını belirtir.

Örneğin; Bakırköydeki çoğu otobüslerin kod'u 98 ile başlar. gittiği yerler ise 98'in yanında yazar. Aynı şekilde, ait olduğu durak bağcılar olan bir otobüs bakırköye gidecekse 93B olur(kodunu salladım).
  • cruex  (28.07.10 13:05:32 ~ 13:06:22) 
bilmiyorum, ama şöyle küçük bir not ekleyebilirim. iki yaka arasında gidip gelen (boğazgeç) hatlar üç hanelidir. üç haneli hatlar genelde "karşıya geçen" arabalardır. ancak istisnaları var (559c var ilk aklıma gelen).


  • dehri  (28.07.10 17:01:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.