[]

Profesyonel / Yarı Profesyonel Fotoğraf Makinesi Seçimi (n'olur mantıklı birileri yardım etsin)

Ben cep telefonundan hallice dandik bir fotoğraf makinesiyle 2 kedi köpek resmi çekmeye başladım. Hemen g.tüm kalktı ve kendimi Ara Güler sanmaya başladım. Hemen hevese geldim ve yarı profesyonel << Fujifilm finepix 1500 (veya) 1700 >> almaya karar verdim. Sonra benim kararımı vermiş arkadaşlar devreye girdi ve "hacı bunu alırsın sonra da işi ilerletirsin dslr almak istersin. ama ne elindekini satabilirsin nede yenisine para vermeye kıyabilirsin" dediler. buna binaen ben de ucuz bir dslr bakayım dedim << canon eos 1000d >> baktım sonra da biraz araştırıp << canon eos 450d >> daha iyi olduğunu duydum. hatta 1000d nin gereksiz oldunu felan da. arada da yaklaşık 400 tl var

olay budur.

şimdi ne yapmalı. yarı prof. ile mi başlasam yoksa 1000d mi alsam, yoksa hazır paraya kıymışken 450d mi alsam???

 
pentax ve sony'lere de bir bakin derim ben de. cok fazla insan nikon ve canon kullandigi icin nikon ve canon en iyi makinelerdir yanilgisina dusmemek gerekiyor.


  • mat couthon  (27.07.10 08:44:29) 
oncelikle kutusunda standart bir dslr almak sizi bu isten sogutabilir. 18-55 lik objektif isinizi gormeyecektir. farkli bir objektif almak istediginizde en ucuz ihtimalle 1000 lira gibi bir rakamdan soz konusu olacaktir. ozetle, dslr de cihazdan cok objektif onemlidir. tabi haliyle yaninda 2 ya da 3 objektifle gezmek icinde orta halli bir canta gerekir.

size tavsiye canon sx210 olmaniz. objektif ve manuel degerleri acisindan objektifsiz bir dslr ye nal toplatir.
  • helenart  (27.07.10 09:39:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.