[]

Sevgilimle aile yapılarımız benzemiyor

Annesi, babası benim aileme benzemiyor. Siyasi görüşleri, hayata bakışları benzemiyor. Mesela benim babam araştırmayı, öğrenmeyi çok sever. Sevgilim de dedi hatta ne kadar teknik konuşuyor diye.

Ama erkek arkadaşımın babası mesela bazı şeylere körü körüne inanıyor. Muhtemelen babam hiç anlaşamayacak.

Bu tip ilişkilerde sonunda ne olur? Daha önce yaşadınız mı biliyor musunuz? Aklıma çok takılıyor sanki ileriyi göremiyor gibiyim.

 
sevgilinin ailesinden sana ne? sevgiline de senin baban kafa aciyor gibi gelebilir.
kendine partner seciyorsun, babana dünür degil.
herkes birbirinin alanina saygi gösterirse ortada sorun olusmaz. sorunlar backgroundlardan ziyade müdahaleci tavirlardan olusuyor.

seninki gibi ailesi olan biriyle de birlikte olabilirsin ama onun ailesi baskinsa ve karsidaki de ailem üzülmesin ayagina dengeleri kuramazsa yine de sorun yasarsin.

babandan neden cekiniyorsun? onun düsündüklerine neden cok önem veriyorsun? bu yazdigina bakilirsa dengeleri saglayamayacak tarafin sen olma ihtimali daha yüksek. sorunlar tam olarak ya babam üzülürse ya annem sinirlenirse diye verilen tavizlerden cikiyor.
  • sonsuz  (24.04.25 14:08:10 ~ 14:08:29) 
babam profesör, eski eşimin babası iş adamı, lise mezunu. babamı nedensizce düşman ilan etti, devamlı saldırdı. ortada bi şey yokken benim yanımda ailem hakkında ileri geri konuşmaya başlardı. statüye aşırı önem verirdi, kendi çocuklarını da çok iyi okullarda okutmuştu ama biz en sonunda boşandık. tek neden bu değildi tabii ama ailesi ve tavırları temel nedenlerden biriydi.


  • deartheodosia  (24.04.25 14:08:52 ~ 14:09:33) 
Babamın 4 tane dünürü var hiçbirisiyle hayat görüşlerinin çakışacağını hissedecek kadar samimi değil.

Babanız da dünürüyle arkadaş olmak zorunda değil eğer tek sorun buysa.

Genelde iki tarafın aileleri torun olunca özel günlerinde bir araya geliyor en fazla.

Yani yılda toplasanız 1-2 kere görüşecek insanlar uyumlu olmasa ne olur?

Siz babanızla bunu önceden konuşursanız beklentisini belirli seviyede tutarak ve sınırlı iletişimde kalarak evlilik sürecini sorunsuz yürütebilirsiniz.
  • Kediyi üzdün  (24.04.25 14:13:48) 
Benim ailem de dindardı o zamanki sevgilimin ailesi de dindardı ama biz başörtüsü kullanmayız onlar kullanıyorlar. Beni sırf başörtün yok diyemedikleri için annemin çalışması üzerinden, eve temizlik için kadın getirmesi üzerinden, benim sigara içmem üzerinden, müzik eğitimi almış olmam üzerinden çok hırpaladılar ve annemi aşağıladılar. Sonra da "mevcut haliyle kabul edemeyiz" diye haber yollamışlar.

Sevgilime göre ailesi gayet açık görüşlü modern düşünceli insanlardır ve bana başörtüsüyle ilgili hiçbir şekilde baskı kurmayacaklardı. Madem annemin çalışan kadın olmaması gerekiyordu, en başında söylenebilirdi.

Bilemezsin. Bence kültürler, kafa yapıları birbirine açıkça uzaksa pek bir verim bekleme. Huzur da bekleme.
  • muhayyer divan  (24.04.25 14:15:14) 
zor olur.

farkındalık ile eğilip bükülebilmek ile çözülür. eğer çocuklar ebeveynlerinin eksiklerine tarafsız ve objektif olarak bakabiliyorsa daha kolay olur.

"erkek arkadaşımın babası mesela bazı şeylere körü körüne inanıyor" bu görüşe erkek arkadaşınız da katılıyor mu mesela?

babanızın eksik tarafını erkek arkadaşınız dile getirdiğinde ön yargı ile mi yaklaşıyorsunuz yoksa kafanızda tartıp hakli ise haklı mı diyorsunuz?

tarafsız bakma yetiniz var ise bunu anne babanıza da aktarabilirsiniz. eğitimli veya değil eğer ikisi de gerçekten "iyi insanlar" ise, birbirlerine farkında yaklaşacak ve ona göre ortak bir dil oluşturacaklardır.

ama ben bu coğrafyanın insanından bunu yapabileceklerine dair ümidimi yitirdim.
  • nwnd  (24.04.25 14:20:34) 
*Sevgilinin, ailesime ne kadar düşkün, ne kadar yapışık olduğuna göre önemi değişecek bir problem bu. değerlendirmeyi yaparken buna da dikkat etmelisin. Çok problemli bir aile ile Yılda 2 gün görüşen biri ile kusursuza yakın görünen bir aile ile 7/24 iç içe yaşayan bir sevgili arasında bile uçurumlar var.

konu uyumdan çok ne kadar bağımsız bireyler olabildiğinizde bitiyor.
  • loch ness  (24.04.25 15:00:07) 
benim ailemle eşimin ailesinin siyasi görüşleri farklı. şu ana kadar asla bir tartışma olmadı maşallah diyorum inşallah da olmaz.

kardeşimin nişanlısının ailesiyle ailem de farklı. ama onlar da anlaştı.

aileler çocukları anlaşsın diye her şeyi kabul ediyorlar görmezden geliyorlar.
burada önemli olan her iki tarafın da görgüsüz olmaması. en çağdaş adam yeri geliyor altın pazarlığına giriyor.

gerçekten iki taraf da anlayışlıysa ve görgülüyse asla sorun olmuyor rahat ol.
  • Hallegadola  (24.04.25 15:12:09) 
ailelerin farkliliklari sadece ve sadece cift izin verdigi surece ve izin verdigi kadar iliskiyi etkiliyor. eger erkek arkadasiniz ya da siz ananizin babanizin her dedigini karsi tarafa gidip soyleyeceksiniz, buna gore tavir alacaksaniz, esinizle kurdugunuz ailede olan biteni kendi ailenize anlatip duracaksaniz ya da birbirinizi ve ailenizi yargilayacaksaniz zaten illa ki iliskiyi hirpalamak icin bir neden bulursunuz.
kafalar hic uymazsa iki taraf da alttan alir, iyi bayramlar der biter.
ya da ailesi size ya da ailenize laf ettiginde ilk siniri koyacak olan esinizdir, sizin icin de ayni sey gecerli.
ileriyi gorememek gayet normal, gormeniz garip olurdu zaten. sadece onceki deneyimlerinize dayanarak bir cikarim yapmaya calisiyorsunuz ancak ne olacagini, aileleriniz benzese bile, kontrol edemezsiniz. siz karsinizaki insanla bir aile olabileceginize inaniyor musunuz ona bakmak lazim.
  • kassiopeia  (24.04.25 15:39:10) 
@nwnd

"erkek arkadaşımın babası mesela bazı şeylere körü körüne inanıyor" bu görüşe erkek arkadaşınız da katılıyor mu mesela?

Evet zaten kendi de diyor. Anlamıyorum falan diyor. Ama sonuçta annesi, babası kırmamaya çalışıyor.


babanızın eksik tarafını erkek arkadaşınız dile getirdiğinde ön yargı ile mi yaklaşıyorsunuz yoksa kafanızda tartıp hakli ise haklı mı diyorsunuz?

Onun babasını diyorsanız, evet ilk olarak düşünüyorum. Hak veriyorum. Hatta direkt babamı düşünüyorum o böyle demezdi diye.
  • ekşi duyuru sever  (24.04.25 15:59:58) 
bu durum sizin ne kadar yetişkin bireyler olduğunuzla alakalı biraz da. eşim ve bende durum aynı. aile yapılarımızın birbiri ile alakası yok. ama sorun olmadı. zaten senede bir bile görüşmüyorlar neredeyse.


  • elorelia  (24.04.25 16:06:28) 
senede kaç kez görüşecekler ki?

bizim bir arkadaş var. kendisi kayınpederini hiç görmüyor mesela bırak babasını. senede 1-2 kez görüşeceklerse çok bir önemi yok bence bu tarz farklılıkların.
  • jelly bear  (24.04.25 16:11:43) 
@ekşi duyuru sever; hayır. erkek arkadaşınız sizin babanız hakkında eksik yanlış gördüğü bir şeyi dile getirdiğinde siz nasıl davranıyorsunuz? evet o sizin biricik babanız ama hiç kimse dört dörtlük değil ve yanlış yaptığı şeyler var. ne demişler iğneyi başkasına batırmadan önce çuvaldızı kendinize batırmalısınız.
babanıza objektif yaklaşamaz eksiği, yanlışı varken kabul etmez ama erkek arkadaşınızın babasının eksiğini yanlışını konu ederseniz problem yaşarsınız. babanızdan önce sizin erkek arkadaşınızın babasını olduğu gibi kabul etmeye ihtiyacınız var. cevabınızdan da belli babanız ile babasını karşılaştırdığınız. önce bunu bırakmanız lazım. kendi ekosisteminde değerlendirmeniz lazım adamı. (bu dediklerimin hepsi özünde iyi düşünen insanlar için geçerli, kötü birini kabul etmek veya çevrenizde tutumak zorunda değilsiniz.)

  • nwnd  (24.04.25 16:28:43) 
Erkek arkadaşının ailesine ne kadar yapışık olduğuna bağlı +1

Ayrıca erkek arkadaşınn ailesinin sana karışma potansiyeline bağlı.

Benim ailem son derece açıktır baş örtüsü falan asla yok, eşimin ailesi şeriat usulü yaşıyor. Ben onların evine çok az yılda 1-2 kez bayramlarda gidiyorum, o zaman da bol giyiniyorum. Ayrı şehirde yaşıyoruz beni görmedikleri için karışma şansları pek yok. Benim kendi ailem de bambaşka uzak bi şehirde yaşıyo. Kimse kimseyi görmüyor ve karışmıyor. Eğer sizde herkes aynı şehirde ise sık görüşme durumu olacaksa ve sana karışacaklarsa sıkıntı. İlk başta herkes birbirine çok tatlış davranıyo da sonradan söylüyolR fikirlerini. O yüzden iyi gözlemle. Ama dediğim gibi aynı şehirde yaşama durumu yoksa sadece düğün sürecinde biraz idare ederler durumu. Sonrası geçer gider.
  • turuncu tonlarda  (24.04.25 17:33:57) 
@nwnd

hayır. erkek arkadaşınız sizin babanız hakkında eksik yanlış gördüğü bir şeyi dile getirdiğinde siz nasıl davranıyorsunuz? evet o sizin biricik babanız ama hiç kimse dört dörtlük değil ve yanlış yaptığı şeyler var. ne demişler iğneyi başkasına batırmadan önce çuvaldızı kendinize batırmalısınız.


Erkek arkadaşıma anlattığımda ben de senin gibi düşünüyorum ama baban sonuçta iyi bir insan isteyerek yapmıyor gibi bir konuşma geçiyor aramızda.
Ben de katı değilim babasına bir şey demiyorum. Her ailenin yaşantısı farklı çünkü.
  • ekşi duyuru sever  (24.04.25 17:56:57) 
asiri uc aileler degilse problem degil. aileleri denklestirmeyi dusunuyorsan hayatta aile kuramazsin, utopik hayaller bunlar.

onemli olan e$ler arasindaki iliski, gerisi teferruat.
  • cooperr  (24.04.25 18:41:47) 
Ailelerin anlaşamaması ayrı bir konu da, yaşlandıkça kadınlar annelerine, erkekler de babalarına doğru evrilir. Sizin durumunuz ne olur bu durumda acaba?


  • Mirket  (24.04.25 20:10:47) 
Dünyada 2 ailenin anlaştığı yüzde 1dir. Bu çok normal. Anlaşamamaları daha iyi. Ebevynlere sınır koyup kendi iç işlerinize karıştırtmadan uzak bir yere taşınırsınız. Ailelerde görüşmez.


  • mikahakkinen  (24.04.25 21:32:16) 
ailerin anlaşıp anlaşmaması çok fark etmez.
olgun insanlarsa zaten birbirlerine zıtlık oluşturacak konulara hiç girmezler bile.

ama böyle ailelerin çocukları da birbirine zıt olabilir. ailelerden önce siz kendinize bakın. ilişkinin başında önemsiz görülen farklar zamanla büyük uçurumlara evrilebilir.
  • biseysorcaktim  (24.04.25 22:06:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.