[]

zoretanin ya da roaccutane kullanan

2 aydır zoretanin kullanıyorum, bir kaç gündür ayaklarımda özellikle de ayak topuklarımda ağrım var. gün içinde azalıyor artıyor ama hep var. temizlik sonrası ya da iş yerinde ayakta fazla kaldığımda arttığını hissettim.
o upuzun prospektüsü okudum tabi ama bu ilacı kullanıp özellikle ayaklarda ağrı yaşayan var mı? yoksa başka bir bölüm doktoruna görünsem mi düşünüyorum.



 
A vitamini türü ilaçlar yüksek dozda kullanıldığında retinoik asit seviyesini yükseltir, retinoik asit de kaslarda ve yumuşak dokuda ağrı yapar, hayat kalitesini düşürecek seviyede bir ağrı yaşanıyorsa doz düşürülür hastaya d vitamini yüklemesi yapılır.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (17.04.25 00:05:59) 
bu ilacın çok fazla yan etkisi var bunlardan biri de eklem ağrıları. ya bırakacaksın ya da alışacaksın. psikolojik olarak yıpratma kendini.


  • koela  (17.04.25 11:20:04) 
6 ay kullandım. psikolojik anlamda etki yapıyor ama kullanırken bunu anlamıyorsunuz, bırakınca anlıyorsunuz.

ben hiç ağrı çekmedim fakat burun ve dudakta çok kuruluk yaşadım.

her ay doktora gidip kan tahlili veriyor musunuz? doktorunuz her ay kontrol istedi mi?
  • false pretension  (17.04.25 11:59:51) 
@false pretension evet düzenli olarak gidiyorum, hafif kolesterol yükselmesi dışında her şey normaldi en son, henüz kontrol zamanım gelmediği için tecrübelilere danışmak istedim

teşekkür herkese
  • siyah gece  (18.04.25 00:18:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.