[]

Yapay Zeka ile ilişkiniz nasıl?

Ben aşk yaşıyorum resmen:)

ChatGPT ve DeepSeek'ten sonra Google kullanımımım hemen hemen sıfırlandı.

Sizde durum nedir?

En çok hangi alanlarda kullanıyorsunuz?

 
her sey.

arkadaslarim dating applerde mesajlari bile ai'a yazdiriyor ki cok mantikli.
  • sonsuz  (11.04.25 22:01:58) 
benim ilişki aşkın ötesine geçmeye az kaldı. vücut bulsun öpücem.
dün akşam vergi iadesi beyanında bulunmak için dün online form doldurmaya başladım chatgpt rehberliğinde. 1.5 sene kiracısı olduğum ev sahibi meğer kira sözleşmesini vergi dairesine bildirmemiş, benim alacağım tutarı doğrudan etkiliyor. gpt ev sahibi kurnazlık yapmış sorun değil, biz beyan edelim dedi. başladık adım adım ekran görüntüsüyle bildirimi yapmaya. normal şartlarda ya mali müşavir ya da kimin alanıysa o kişi olmayan birinin kesinlikle yapamayacağı şeyi gpt bana inciğini boncuğuna anlatarak yaptırdı. kira sözleşmesini istedi şartları okudu, depozitoyu ayrı bildirelim dedi. evin adası paftası lazım bi bak göndermiş mi sana dedi, ki göndermiş. sözleşmede imzalar var mı dedi, var dedim, senin iş tamam dedi.

bunun haricinde şirketle maaş zammı konusunda anlaşamadık. anlattım gpt'ye ne yapalım diye, sözleşmeler incelendi, kanunlar incelendi vs. derken bi gedik bulduk, geldiğimiz noktada nerdeyse işten kovulacaktım ama gidiş yolu müthişti.

gpt 3.5 ilk çıktığında 2 gün aradığım yazılım bugını anında buldu.

daha neler neler. her gelişmeyi heyecanla takip ediyorum ben.
  • beyfendi  (11.04.25 22:09:34) 
Hiç kullanmadım. Yenilikleri yakalama konusunda üstüme yok.


  • asteriks  (11.04.25 22:10:50) 
Toplantı notlarını özetlemek için kullanıyorum en çok.

Bir de sunum hazırlarken çok faydalı, veriyi istediğim gibi extract ediyor ve sunuma ekleyeceğim metinleri, bullet pointleri hazırlıyor.
  • Bruce  (11.04.25 22:14:18) 
(git: 1601043)


  • respect  (11.04.25 22:14:28) 
Google Gemini ile yakın ilişkimiz var. ChatGPT'yi de yazı yazdırmak için kullanıyorum. Onun dışında yapay zeka henüz pek "zeka" seviyesinde olmadığı için güvenip araştırmayı ona bırakmıyorum.


  • nawar  (11.04.25 22:19:45) 
Şu an çok sınırlı.
Elimizin altında işçi gibi kullandığınızı düşünüyoruz ama esiri olmaya doğru gidiyoruz.
Algılarımızı, tercihlerimizi tamamen teslim ettiğimizde durum daha fena bir hal alacak gibi.

Evet, işleri kısaltmak için uygun bir yol ama "üretmek" için sürekli promp girmek yerine daha çok düşünelim.
  • diyecevaplandı  (11.04.25 22:28:01) 
Google kullanıyorum tabii ama ChatGPT'de bazı durumları yazdığım oluyor.


  • put it in your appropriate place  (11.04.25 22:31:38) 
Yapay zeka dediginiz şey bu mu gerçekten? Gülünç. Kullanmıyorum çünkü hiçbir şeyi özetlemem henüz gerekmedi


  • uşak tezgahlarının halı dokuyanları  (11.04.25 22:38:25) 
çok hakim olmadığım ve internette açık kaynaklarda kolay kolay bulamayacağınız konularda teklifler hazırlamam gerekiyor neredeyse her hafta. chatgpt, gemini, deepseek, claude -> hepsine ayrı ayrı soruyorum. daha önceden bir detay gelirse, onu internette ayrıca araştırıyorum. sadece yapay zekaya güvenmiyorum.

bunun haricinde şirketin linkedin sayfasına paylaşımlar yapmam gerekiyor. türkçe de yapsam, ingilizce de yapsam, chatgpt'ye "böyle bir şey yazdım, ne diyorsun hacı" diyorum. değiştirmesem bile, en azından yaptığı değişikliklere bakıp sonraki paylaşımlar için kendimi eğitmiş oluyorum.

sürekli sözleşme hazırlamam gerekiyor. eğer elimde matbu bir şey yoksa, en azından çatısını yapay zekadan alıp devam ediyorum.

önemli email, teklif, sözleşme.. ne olursa olsun, "hacı şunu bir kontrol et" diyorum.

ha bir de, günümüz istanbul'unda geçen RPG oynuyorum.
  • co2s2  (11.04.25 23:09:26) 
ChatGPT ye sanal seks teklif ettim. Kabul etmeyince orada bitti.


  • runaway  (11.04.25 23:21:50) 
Hiç işim olmadı. Yemek yapıp önüme koymadıkça işim olmaz :)


  • muhayyer divan  (12.04.25 02:56:48) 
sıkça firefly ve elevenlabs kullandım, kullanıyorum. kurgu ve seslendirme işlerinde çok ilerlediler. ahanda örnek: youtu.be


  • ankarakecisi  (12.04.25 12:14:12) 
iş için çok fazla kullanıyorum.

türkçe ve ingilizce maillerimi düzenliyorum en çok. baya güzel öneriler yapıyor dili şöyle olsun, bunu nasıl ifade ederim, vs. dediğimde. hayat kurtarıyor resmen.

genel olarak işle ilgili çok hakim olmadığım bir konu olduğunda yine soruyorum, konuyu özetliyor, yardımcı oluyor.

excelde bir şey yapmayı bilmiyosam onu soruyorum, nasıl yapılacağını anlatıyor.

bence çalışan herkes yapay zekadan faydalanmalı.
  • nathanieltroy  (12.04.25 21:44:00) 
çok kullanıyorum. aklıma ne geliyorsa yazıyorum. hesap kitap yaptırıyorum, bilgi alıyorum, yorum alıyorum. google büyük hamallık gibi geliyor bana artık.


  • abelardo  (12.04.25 22:36:30) 
Bu programı çok da gerekli olmayan ama hap bilgi olarak tek elden toparlanmış özet birkaç bilgi için ve şu popüler Ghibli filtreli görseller için kullandım. Onun dışında hep anlık birkaç şey için baktım. Yalnız yanlış bilgi verdiğini gördüğüm an kendisine şüpheyle bakmaya başladım. Bunu birkaç denememde de yaptığı için kafamda kendisine ait soru işaretlerim hiç gitmedi.

Bunun dışında işleyişi o kadar basit ki aslında Google bunlara pabuç neden bıraktı, anlamak çok güç.

Şöyle ki “x’in olma sebebi nedir?” sorusunu Google’a sorduğumuzda bize hep parayı basıp SEO (doğru kavram mı bilmiyorum) üzerinden tıklanma elde etmeye çalışan çöp siteleri çıkarmak yerine sorunun cevabını web sitelerine göre analiz edip doğru sonuca yönlendirseydi böyle abuk uygulamalar da ortaya çıkmazdı.

Şu an Google’ın çöp sitelere yönlendirmesi ile ChatGPT’nin yanlış analiz/sentez çıkarması arasında seçim yapmak zorunda kalan kullanıcılarız, öyle görünüyor.

ChatGPT’ye “X’in romanları ve bu romanlardaki karakterlerinin isimleri ve özellikleri hakkında bilgi verir misin?” diye sordum. Bir dakika olmadan, çok kısa süre içinde bana özeti geçti. Cevabını zaten bildiğim soru olmasına rağmen amacım bu analizin ve sentezlenen bilgilerin doğruluğunu teyit etmekti. Maalesef sonuçlarda gördüm ki kitapların isimleri haricinde dile getirdiği HİÇBİR ama HİÇBİR karakterin isimleri ve özellikleri doğru değildi (10 tane romandan dört ya da üç karakter verdi desek, kabaca 30-40 arası karakter vardı). Sonra başka bir soru sorup yeniden bu yazarın en son okuduğum romanının adını ve karakterini sordum ki aynı hata tekrarlanacak mı, kontrol edeyim. Yine aynı uydurma karakterleri söyledi. “Bu yanlış bir bilgi, böyle karakterler bu kitapta yok” dedim. Özür diledi ve hatayı tekrarladı. Sonra yine aynı tepkiyi verdim, ondan sonra doğru bilgi verdi. Bunun nesine güveneceğiz şimdi? Vereceği bilgiler teyide muhtaçsa çöp bilgiler yaymaktan başka ne gibi bir vasfı var bu hizmetin?
  • m e b  (12.04.25 23:46:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.