[]

iPhone'dan bilgisayara fotoğraf aktarımı

Merhaba,

Defaeten işlenmiş bir konu ama mevcut sorunuma bir türlü çözüm bulamadım.

Telefonum 16 pro max, fotoğrafları kopyala yapıştır yapmak için ne type c ne de type b konnektörle bilgisayara bağlandığımda fotoğraflara erişemiyorum. İki bilgisayarda da telefonunuzun daha fazla güce ihtiyacı olabilir adaptöre bağlayın mesajı çıkıyor. Ben bu cihazı veri aktarımı için bilgisayarıma nasıl bağlamalıyım?

 
Buraya bakmış mıydınız?

support.apple.com
  • orient blue  (10.04.25 21:15:15) 
Evet baktım.

iCloud öneriyor ama bendeki toplam fotoğraf ebatı 85 Gb. Ücretsiz iCloud kapasitesi 5 GB. Ya her 5 Gb'da fotoğrafları aktarıp depolama alanını boşaltmak lazım ya da sadece fotoğraf aktarabilmek için abone olup para ödemek lazım.

Kablo ile bağlanınca da soruda yazdığım gibi güç yetersiz uyarısı alıyorum. 50 fotoğraf seçip parça parça atmaya çalışsam bile 10.dan sonra hata verip aktarımı iptal ediyor.
  • en bi orijinal  (10.04.25 21:19:30) 
en temizi ucuz bir usb-c hub alın, o hub'a da harici disk bağlayın. aktarımı iphone üzerinden harici disk'e kopyalama olarak yapın. veya hub almak istemezseniz, harici disk type-a ise, type-a / type-c e dönüştürücü alır öyle bağlarsınız.

problem sizin bilgisayarda bağladığınız porttan kaynaklı. her type c düşündüğünüz gibi yüksek aktarım ve güç transferi yapmıyor.
  • malheiros  (10.04.25 21:34:53 ~ 21:35:36) 
@maklheiros iki farklı bilgisayarda denedim. Birisi iş bilgisayarı diyebileceğimiz 2in1 cihaz ama bir tanesi gayet güncel oyun bilgisayarı. İkisinde de aynı mesajla karşılaştım.


  • en bi orijinal  (10.04.25 23:03:45) 
orient blue'nun verdiği bağlantıdan 1-2 tık sonra pc'nin telefonu tanıması için gerekli sürücüleri yüklemeniz gerektiği söylenmiş. ilgili program: apps.microsoft.com

programın kullanımı: support.apple.com
  • tnz  (10.04.25 23:09:30 ~ 23:12:59) 
@tnz evet bu sürücüleri yükledim. Açılan arayüz bir nevi iTunes türevi gibi. Bunun aracılığıyla da kopyalama veya kesme yaptığımda değişen bir şey olmuyor. 100 dosya kopyala/yapıştır yaptıysam 20.'de hata verip kopyalama işlemi bitiyor.

Acaba cihazda, kabloda veya bilgisayarda mı sorun var diyerek oğlumun ve eşimin bilgisayarları ve telefonlarıyla kombinasyon yapıp denedim olmuyor.
  • en bi orijinal  (11.04.25 00:12:01) 
"güncel oyun bilgisayarı" masaüstü mü? kasada öndeki portlar yeterli güç sağlayamıyor olabilir, geçmişte başıma geldi. Direkt anakart üzerindeki arkadaki portlardan birine bağlayın. (usb 3.0 olmasına dikkat edin)


  • nhk ni youkosu  (11.04.25 00:18:42) 
@nhk masaüstü değil, hp victus laptop.


  • en bi orijinal  (11.04.25 00:45:07) 
anladığım kadarıyla sanki harici disk takmış gibi windows explorer üzerinden kopyalama yapmaya çalışıyorsunuz.

itunes gibi olan app üzerinden (ki itunes ile de bu şekilde yapılırdı) ilgili klasörleri seçip ayarlayarak senkronize etmeniz gerekiyor. windows arayüzünü değil, itunes ya da apple devices uygulaması üzerinden senkronizasyonu yapacaksınız.
  • tnz  (11.04.25 10:04:57) 
@tnz bu şekilde deneyeceğim. Teşekkürler.


  • en bi orijinal  (11.04.25 12:42:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.