[]

Diş Hekimliği & Bilgisayar Mühendisliği

Merhaba,

Sizce Diş Hekimi olmak mı yoksa İtü veya Yıldız Teknik mezunu bir bilgisayar mühendisi mi olmak daha çok kazandırır, daha çok mutlu eder.


 
türkiye'de kalacaksan diş hekimi uzun vadede daha fazla kazanır her türlü. yurt dışına çıkma isteği varsa bilgisayar mühendisliği.


  • shadowfollower  (10.04.25 16:42:46) 
Dişte işsiz kalmazsın ama gidişatı çok iyi değil maaş açısından. en kötü ihtimal asgarinin biraz üstüne gider çalışırsın bir yerde. Bilgisayar mühendisliğinde ise iş bulmak bu kadar kolay olmaz.

Biraz daha zorlayıp tıp olma ihtimali varsa kesinlikle tıp. İş garantisi + iyi maaş.
  • runaway  (10.04.25 16:51:23) 
Valla kisiden kisiye degisir. Hersey bolume bagli degil kisiye de bagli. Benim 4 de biri maasim kazanan dis hekimi de var. Benim 10 katim kazanan dis hekimi de var.

Ama her daim is garantisi ariyorsaniz dis hekimligi. Devlete atanma garantiniz var en azindan.

Not: Bilgisayar Muhendisiyim.
  • nuevo  (10.04.25 16:54:44) 
diş diyenler hiç mi güncel durumu takip etmiyor
deli gibi mezun var ve devletteki atamalar mevcudu karşılamaktan çok uzak

10 sene sonra aynısını tıp için diyeceğiz

bilgisayarda da mezun çok

yatkınlığın olanı seçmek mantıklı olan
  • mantık  (10.04.25 17:05:32) 
Diş hekimliğini bilmem ama Bilgisayar Mühendisi çok fazla + yapay zeka gelişimiyle ihtiyaç daha da azalıyor.

Bence diş hekimliği her yönden daha avantajlı gibi duruyor: maaş, kendi işini yapma, istenirse yurt dışına gitme, yapay zekadan etkilenmeme vs.


.
  • kartallar yuksek ucar  (10.04.25 17:15:15 ~ 17:15:46) 
hevesin olan mesleği seç.

sadece paraya bakıyorsan git pilotluk oku.

bu arada ben bilgisayar mühendisiyim. yapay zeka yüzünden işten çıkarılan görmedim. işe alımlar azaldı ama o da yapay zekadan değil.
  • jelly bear  (10.04.25 17:16:07 ~ 17:25:09) 
Bence diş seçmeden yeni mezun diş mezunlari ile konuşun. Çünkü benim tanıdığım kişiler hiç de öyle "çok rahat ataniyoruz, is garanti. Özelde maaşlar güzel" halinde değil. Baya özelde kötü paralara çalışıyor gençler.


  • logisticsmanager  (10.04.25 17:19:23) 
benim çevre gözlemlerim:

ortalama bir diş hekimi ortalama bir mühendisten çok daha fazla maaş alır.
iyi bir bilgisayar mühendisi iyi bir diş hekiminden daha fazla maaş alır.
çok iyi olursanız zaten ikisinde de fark etmez limiti yok maaşların.

mühendislik depresif bir bölüm önermem ben. tek artısı evden çalışmak, insanlarla minimal muhattap olmak vs. ama mesaidir şudur budur; aptal müdürlerle uğraşmaktır çok derdi var.
  • aguen  (10.04.25 17:33:46) 
parasına göre meslek seçiyorsan her ikisi de eziyet gibi gelir. iki mesleğinde artıları ve eksileri mevcut.

çok iyi bir bilgisayar mühendisi özellikle gelecekteki gelişmelere göre yapay zeka ve makine öğrenimi alanında çalışanlar diş hekimini maaş konusunda katlayabilir. ayrıca evinde çalışma fırsatı da bulabilir. diş hekimi sürekli insanlarla içli dışlı olacaktır. insanlarla uğraşmayı sevmiyorsan istersen milyonlar kazan zul gelecektir.
  • false pretension  (10.04.25 17:56:38) 
Diş hekimliğini asla ama asla önermem. Hayatının hatası olur her anlamda. Çok şey yazardım da buraya gerek yok.


  • angina pektoris  (10.04.25 18:06:46) 
Sağlık bölümlerinin hiç biri çok kazanmak için okunmaz.
Diş tıptan sonra en zorlayıcı bölümlerden biri. Ama yeni mezunlar asgari ücretin bir tık üstü anca kazanıyor. Bir tanıdığın oğlu yeni mezun, iş için görüşmeye gittiklerinde asgariden kapıyı açıyorlarmış. Yada işlem başı belli bir yüzde veriyorlar.

ben okuyacak olsam diş yerine tıp okumak isterdim. Hatta uzmanlıkta acil tıp. Mesleki tatmini daha yüksek bence. tıpta da en büyük sorun Türkiye'de hekimlik yapmak.
  • my fault  (10.04.25 19:12:16) 
tek amac para ise discilik muhendislige tur bindirir.
obur taraftan birinin agzinin icinde calismak kolay degil, onu unutmamak lazim.

  • cooperr  (10.04.25 19:17:57) 
mutluluk başarı duygusu ile ilgili, bir dişçi olarak çok zor olan bir işi başardığında mutlu olursun, bir yazılımcı olarak da zor bir işi yaptığında mutlu olursun.

her ikisinde de insanlara hizmet ediyorsun, onların dertlerini dinliyor, anlıyor, çözüm üretiyor ve uyguluyorsun.

her ikisinde de yurt dışında çalışma imkanı var. diş için denklik gerekebilir, yeniden okuman gerekebilir tabii.

her iki alanda da isim yapma şansın var, yazılımda biraz daha fazla gibi bu şansın ama o isim içinde çok okuman, çok araştırma yapman çok deneme yapman gerekiyor. yazılımla ilgili deneme yapma şansın çalışırken genelde pek olmuyor, dişçiliği bilmiyorum.

kendini 10 yıl sonra nerede görmek istiyorsan orada ol. hayal et biraz. bak bakalım seni hangisi heyecanlandıracak.
  • selam  (10.04.25 20:43:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.